Заведения Новини

Интересни квартални заведения в Пловдив

  23.10.2023 09:47  
Интересни квартални заведения в Пловдив

3 квартални заведения, които задължително трябва да посетите 

Понякога Капана и Главната улица са толкова претъпкани от хора, че ти се иска да избягаш от тълпата и да отидеш на спокойно и тихо място. Някъде, където няма нужда от предварителни резервации и много претенции.

Екипът на единствения дигитален пътеводител под тепетата откри за вас 3 места по кварталите, за които ви гарантираме, че ще ви очароват и няма да съжалявате, че сте пропуснали разходката по центъра.

Dealicious Coffee and Food

В самото начало на пролетта, през месец април, в район Южен отвори врати едно истинско бижу за всички, които обичат хубавото кафе и добрата храна. Dealicious е толкова кокетно и уютно, че със сигурност може да прекарваме всичките си почивни дни там. Още от ранна утрин ни изкушават с най-благоуханни закуски, а след това съвсем ни омайват с брънч предложенията си и отличното капучино, което баристите приготвят за нас. Всяка седмица подготвят листа и с нови уикенд предложения, а яйцата им бенедикт, пухкавите палачинки и тостове не отстъпват на нито едно меню от централните заведения.

Fish and Chips Laguna

Бързо се пренасяме в Западен, където на ул. Чернишевски има едно непретенциозно на вид място, което обаче ще задоволи всички претенции на обичащите морската храна. Всичко се приготвя на мига, а цените са достъпни и персоналът е винаги усмихнат и любезен. Препоръките за него са десетки и смятаме, че изобщо няма да съжалявате, ако ги посетите, когато ви се похапва нещо рибно и отлично приготвено.

La Dolce Vita

Завършваме тази кратка селекция с район Северен, където в Гагарин също сме открили място, което си заслужава разходката. Жителите на квартала си го харесват най-вече заради добрата храна и винаги любезното обслужване, което се е задържало във времето. Менюто е достатъчно обширно и за всекиго има по нещо, а десертите са това, за което ние винаги се връщаме за още. На разположение е и удобен паркинг, така че моментът с трудното паркиране, наличен в централната градска част, тук отпада.