Заведения Новини

Ресторант в Лондон продава най-скъпата пържола на Острова

  25.10.2023 16:00  
Ресторант в Лондон продава най-скъпата пържола на Острова

Ресторант в Лондон продава най-скъпите пържоли на Острова – по 900 £ парчето, което е над 2 000 български лева. Скъпото месо е от редки японски говеда от породата уагю и по-специално видът с черен цвят – Таджима.

Месото отлежава три седмици, докато се достави от Япония. Взима се от ферми, които отглеждат по-малко от 1000 животни годишно. Всяка пържола първо трябва да премине тестове за мраморни форми, цвят и текстура, преди да получи одобрение за своето приготвяне.

Ресторантът, която отвори врати в Мейфеър, Лондон, в петък, предлага пет вида пържоли, започващи от £500.

Основателят Котаро Огава казва пред „The Sun”: „Ние не надценяваме месото. Такава пържола няма да намерите никъде другаде по света“. Стек майсторът Казуо Имайош, който е 40-годишен ветеран от Арагава, пристигна специално за откриването на ресторанта.

Главните готвачи освен това приготвят скъпото удоволствие в специална пещ с висококачествен натурален бял въглен, който няма химикали и е изцяло от естествена твърда дървесина.

Всичко това прави месото с отличен бледорозов цвят и топящо се в устата, уверяват майсторите. Все още обаче няма отзиви от клиенти, които да споделят от първа ръка своите впечатления.