Новини Хотели

Вижте жената, която стои зад най-добрия хотел в света

  26.10.2023 09:10  
Вижте жената, която стои зад най-добрия хотел в света

Разположен в сърцето на езерото Комо, Passalacqua е семейна собственост, италиански шедьовър от осемнадесети век, рамкиран на фона на стръмни покрити с борове планини и блестящия блус на езерото. Не само признат със своя чар и елегантност, Passalacqua е и хотел, проправящ пътя напред към нова ера на гостоприемството, начело с една от най-успешните жени хотелиери в Италия.

Като трето поколение предприемач със страст към своето наследство – обявена за една от 100-те най-успешни италиански жени на Forbes през 2021 г. – родената в Комо Валентина Де Сантис винаги е била успешна в индустрията на хотелиерството.

„Passalacqua е място на чудесата. Тук нашата цел е да върнем „Meraviglia“, онова чувство на страхопочитание, което изпитвате на място, което е всичко, което сте си представяли и въпреки това успява да ви изуми, и „Villeggiatura“, изгубеното изкуство да имате истински дом далеч от собствения си дом“, каза тя пред Time Out.

В продължение на близо 50 години Валентина и нейното семейство – собственици на Grand Hotel Tremezzo от 1973 г. – са неразделна част от езерото Комо, за което всички мечтаем днес. Сега Валентина планира да продължи да води проекта.

Тази година хотелът е коронован за най-добрия хотел в света.

„Да отвориш хотел е преживяване, което е трудно да се опише с думи“, казва Валентина. „Много прилича на това, когато подготвяте театрално представление, прекарвате месеци, дори години, планирайки всеки един детайл от представлението, чувствате натиска, че всичко трябва да е перфектно, мечтаете за това всяка вечер и всичко това внезапно се оказваш на сцената със стотици зрители, които те гледат.

Уникален имот, сгушен сред древни стени, Passalacqua предлага на гостите избор между престой във вилата, Palazz и Casa al Lago. И трите сгради са създадени със собствена индивидуалност и всеки апартамент е различен. Колко струва нощувката? Към момента цената на нащувката в двойна стая е 3200 лева.

Следвайки стъпките на своите родители, Валентина се ангажира да поддържа перфектния баланс между почитането на традицията и вливането на иновации. „Ремонтирането на историческата Villa Passalacqua, за да я превърнем в скъпоценен имот, беше трудно, но си заслужаваше".

Пищната градина на хотела предлага спокойна обстановка, за да прекарате деня си сред природата. Създадена да бъде израз на самия хотел, „градината е пълна с различни стаи и всеки ден наистина можете да изберете стаята, която отговаря на вашето настроение.“ Традиционните английски рози и петвековните магнолии предлагат оживен дисплей, цитрусовата градина и маслинова горичка доставят на кухнята сезонни вкусове, а овощната градина кани гостите да откъснат ябълки и круши, докато са заобиколени от свободно отглеждани пилета.