Новини Събития

Най-популярните гръцки острови в Instagram

  27.10.2023 09:40  
Най-популярните гръцки острови в Instagram

Санторини, който може да се похвали с почти 8 милиона хаштага в социалната мрежа, е номер едно. Крит и Миконос заемат второто и третото място, съобщава ekathimerini.com.

Експертите по пътувания от Kinglikeconcierge.com проучват данните за над 50 гръцки острова, за да установят най-популярните.

Санторини

Санторини заема първото място със 7 828 338 публикации, съдържащи хаштагове, свързани с него - повече от всеки друг гръцки остров. Красивите залези над синьото море имат огромна притегателна сила за туристите и присъстват в много публикации от острова в Instagram.

Санторини е известен и със своите църкви със сини куполи, и с безбройните красиво оцветени плажове с вулканични скали – идеалното място за йога или клас по бойни изкуства.

Крит

Вторият най-популярен гръцки остров в социалната мрежа е Крит, за който има над 6.15 милиона публикации с хаштагове.

Той е най-големият от всички гръцки острови, може да се похвали с уникални брегове и богата архитектура и е дом на важни културни обекти, като минойските селища, което обяснява огромния брой публикации.

 

Миконос

Освен с белите си къщи, построени една върху друга, и с пясъчните плажове, Миконос е известен със своята парти сцена. Той заема трето място в класацията с 5.42 милиона публикации, съдържащи хаштагове, свързани с него.

Знаменитости, като Бионсе, Ким Кардашиян и Бела Хадид, са посещавали острова и са купонясвали в неговите клубове.

Кос

Кос е един от най-достъпните гръцки острови със собствено международно летище. Дигиталните номади, работещи върху своите лаптопи, се нареждат по плажовете със златен пясък, обградени от кристално чисти води.

Островът е дом и на древна агора (пазар), и на венецианския замък Антимахия. Кос е четвъртият най-популярен гръцки остров в Instagram с 2 817 622 публикации.

Родос

Челната петица завършва Родос, като в Instagram има 2 514 587 публикации с хаштагове, свързани с него. Известен още като „Острова на рицарите“, той е домът на средновековен стар град, обявен за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО през 1988 г.

Именно той му помага да се превърне в една от най-популярните туристически дестинации в Европа и обяснява големия брой хаштагове.

 

Корфу

На шесто място е Корфу - една от най-популярните дестинации за почивка в Гърция. Варовиковите скали на острова очертават много от плажовете му с бял пясък, което го прави този идеалното място за красиви снимки.

В Instagram има 2 348 893 публикации, съдържащи хаштагове, свързани с Корфу, като повечето показват многото плажове и тайни заливи.

Закинтос

Закинтос е особено популярен сред британските туристи, като може да се похвали с 1.3 млн. публикации, посветени на него в Instagram. Плажът на корабокрушението е едно от най-сниманите места, заедно с Laganas Beach, Porto Vromi и Gerakas Beach.

Занте

На осмо място е Занте - другото име на Закинтос. Морската костенурка карета гнезди на белите му пясъци и хората се стичат от континента, за да я видят. Много от 1 115 256-те публикации, маркирани с хаштаг Занте, включват снимки на прочутите Сини пещери– мечтата на фотографа.

Парос

Парос е популярна дестинация за уиндсърфисти и кайтсърфисти. Неговият оживен нощен живот обяснява защо търсещите вълнуваща ваканция се стичат тук. В Instagram островът е тагнат 1 032 217 пъти, поставяйки го на девето място в класацията.

Хидра

Хидра - малък остров в Сароническия залив, разположен на около час от Атина, допълва топ 10. Единствените видове транспорт на него са лодка и магаре, което прави публикациите в Instagram уникални.

В комбинация с традиционната архитектура и калдъръмените улици, очевидно е защо островът е тагнат 1 008 231 пъти.