Новини Хотели

Michelin Hotel ще дава звезди на хотелите от 2024 г.

  28.10.2023 15:36  
Michelin Hotel ще дава звезди на хотелите от 2024 г.

 

От 2024 г. Мишлен (Michelin) ще присъжда на хотелите Michelin Keys, които ще се превърнат в еквивалент на звезди за ресторантите. Новото ръководство ще помогне на пътниците да изберат качествено място за престой, където обслужването се предоставя на най-високо ниво, съобщиха от компанията.

Екипът на Michelin Guide работи по проекта повече от четири години. В резултат на подбора ръководството включва повече от 5000 хотела и места за настаняване в 120 държави с различни ценови диапазони и стилове. Те бяха оценявани по критерии като местоположение, архитектура и интериорен дизайн, комфорт и качество на обслужване, индивидуалност на заведението и съотношение цена-качество.

Първият пътеводител на Michelin Hotel ще бъде достъпен за гледане в началото на 2024 г. Той ще бъде публикуван на уебсайта и мобилното приложение на MICHELIN Guide, където също ще можете да избирате настаняване с помощта на филтър за търсене, да резервирате стая, да извършвате онлайн плащания, да оставяте отзиви и да споделяте своя опит.

Червеният гид на Мишлен се счита за най-влиятелният ресторантски рейтинг в момента. Първият пътеводител е издаден през 1900 г. от Андре Мишлен и представлява списък с различни места, които могат да бъдат полезни на пътника - например хотели, сервизи, заведения за хранене или платени паркинги.

Габриел Драгиев