Новини Събития

Най-атрактивната атракция в Европа е пивоварна

  30.10.2023 11:18  
Най-атрактивната атракция в Европа е пивоварна

Guinness Storehouse в Дъблин е "водещата" туристическа атракция в Европа, побеждавайки именити конкуренти, съобщи италианското издание "Виаджи нюз", цитирано от БТА.

В миналото посещаването на пивоварна или дестилерия по време на ваканция ставаше тайно и бе развлекателна и модерна пауза от традиционните туристически обекти, които могат да бъдат открити на картите на градовете или, за които може да се прочете в интернет.
 

Понастоящем обаче пивоварните набраха популярност и някои от тях вече са сред най-важните туристически атракции в градовете си. Най-емблематичният пример? Guinness Storehouse в Дъблин, който тази година се сдоби с неочаквана награда.

Снимка: iStock by Getty Images

Както изглежда Айфеловата кула и Колизея имат "шумна" конкуренция. Guinness Storehouse се сдоби неотдавна с европейски "туристическия Оскар" (Europe's Leading Tourist Attraction 2023), който му бе присъден на годишната гала на Световните туристически награди (World Travel Awards).

Зад Guinness Storehouse се нареждат знакови туристически обекти като Бъкингамският дворец, Саграда Фамилия в Барселона и Акрополът в Атина.

Guinness Storehouse е нещо повече от типична пивоварна, в нея се "вдишва" историята на най-емблематичната бира в Ирландия. Централа на "Гинес" от над 250 години и една от най-старите пивоварни в света, тя предлага поглед зад кулисите на това, което точно се случва в производството и дистрибуцията на пивото. В Guinness Storehouse посетителите имат възможност да се докоснат до историята, сърцето и душата на придобилата статут на икона ирландска бира.

Снимка: iStock by Getty Images

В пивоварната - музей има киносалон, посветен на ретро реклами на "Гинес" и панорамен "Гравити бар" със спираща дъха гледка към Дъблин, тъй като седемте етажа на сградата се намират в сърцето на ирландската столица. Те са построени след реконструкция за 42 милиона евро на бившата ферментационен завод на "Гинес", построен преди 113 години.

Това обаче не е първата награда за Guinness Storehouse. Пивоварната - музей вече е печелила същото признание през 2015 година и редовно е класирана като най-добрата туристическа дестинация в Ирландия. Тя е истински тематичен парк за любителите на бирата и, както изглежда е неизменна част от ирландската история, пише специализираното италианско издание.