Новини Транспорт

Ineos Grenadier отвежда всеки запален пътешественик до дестинацията на мечтите му

  30.10.2023 17:05  
Ineos Grenadier отвежда всеки запален пътешественик до дестинацията на мечтите му

Истинският номад по душа, който живее пълноценно само когато е на път, вече може да достигне дори най-недостъпните места, благодарение на най-новото попълнение в семейството на Силвър Стар – INEOS Grenadier. Безкомпромисен офроудър, който съчетава прецизната немска инженерна мисъл и стабилния британски автомобилен дизайн, осигурява проходимост дори при най-трудни терени, като същевременно предлага отлично поведение на пътя.

Идеята за създаването на машината се ражда в лондонския пъб Grenadier, където сър Джим Радклиф - най-богатият британец, собственик на втората по големина в света химическа компания INEOS и запален пътешественик, осъзнава, че на пазара липсва истински 4х4 автомобил, който да служи на своите собственици при всякакви обстоятелства и приключения.

INEOS Grenadier е проектиран така, че да предложи вместимост на максимален полезен товар и да пренесе всякакъв багаж, включително извънгабаритен до където се наложи. При сгънат втори ред седалки универсалният 5-местен вариант на автомобила осигурява над 2 000 литра товарно пространство, а в 2-местния модел Utility Wagon може да бъде побран дори стандартен европалет. Край на притесненията какво можем да вземем на следващото си екстремно пътешествие.

Офроудърът предлага различни модификации с избор между два доказали се 3-литрови шестцилиндрови двигателя на BMW. Агрегатите на Grenadier са специално усъвършенствани, за да осигурят максимален въртящ момент при ниски обороти. По този начин водачът винаги разполага с достатъчно динамика и сцепление, без претоварване на двигателя и пълен контрол при преодоляване на пресечените терени към местата с мечтани гледки.

INEOS Grenadier изпълнява точно това, което обещава – безкомпромисно офроуд преживяване, без да прави компромис с удобството на управление и цялостната функционалност на автомобила. Която и да е следващата дестинация в плановете ви, INEOS Grenadier е перфектният спътник, който можете да ви отведе до там. Автомобилът вече може да бъде видян и тестван в шоурумите на Силвър Стар.