Заведения Новини

Служители на мексикански ресторант получиха рекорден бакшиш от 10 хил. долара

  11.11.2023 09:17  
Служители на мексикански ресторант получиха рекорден бакшиш от 10 хил. долара

САЩ имат доста голяма култура що се отнася до бакшишите. Но тази история на ресторант Monarca е наистина възхитителна.

Собствениците Алфонсо и Клаудия Брито казаха пред Insider, че Майкъл Макхенри, редовен клиент и друг собственик на ресторант в местния район, са посетили Monarca с 24 други гости.

След като се насладили на хубава храна, те благодарили на собственика и го помолили да извика персонала. Брито събрал екип от служители, включително главните готвачи.

Какво се случи след това, нито Брито, нито някой от персонала можеше да предвиди. „Те просто извадиха 10 000 долара и ги предадоха на Клаудия, жена ми и мен“, каза Брито.

„Всички членове на персонала бяха супер развълнувани.“, добави той. 

Брито сподели огромния бакшиш с целия си персонал.

Алфонсо написа в Instagram следното: „В Monarca искахме да отделим момент, за да изразим най-дълбоката си благодарност за невероятно щедрия жест към нашия персонал. Бакшиш от 10 000 долара ни остави всички в страхопочитание и изпълни сърцата ни с огромна радост. Актът на доброта далеч надхвърля това, което думите могат да изразят. Въздействието на щедростта се разпростира не само върху нашия персонал, но и върху техните семейства и цялата ни общност. Този акт на доброта не само повдигна духа ни, но и ни стимулира да продължим да се стремим към съвършенство в нашите кулинарни начинания."

Брито каза на Insider, че броят на кандидатурите за работа в Monarca е нараснал през последните седмици, докато ресторантът също е успял да привлече нови клиенти.