Анализи Новини

Монголия се похвали с 1 млрд. долара приходи от чуждестранни туристи

  13.11.2023 09:45  
Монголия се похвали с 1 млрд. долара приходи от чуждестранни туристи

До началото на ноември тази година икономиката на Монголия е получила почти 1 милиард долара приходи от повече от 600 хиляди чуждестранни туристи. Това съобщиха от Министерството на околната среда и туризма на страната.

"Към 3 ноември тази година повече от 600 хиляди чуждестранни туристи донесоха около 1 милиард долара приходи на монголската икономика. От ведомството уточняват, че по-голямата част от този туристически поток са руснаци. „Трябва да удължим туристическия сезон и да увеличим броя на туристите от ноември до април, работим по проект за развитие и на зимния отдих“, се казва в съобщението на ведомството.

Правителството на Монголия обяви годините от 2023 до 2025 за "Години за посещение на Монголия". По този повод гражданите на още 34 държави вече могат да посещават страната без визи до края на 2025 г.

С добавянето на няколко европейски държави, сред които Дания, Франция, Гърция, Италия, Норвегия, Испания и Обединеното кралство, както и Австралия и Нова Зеландия, общият брой на държавите и териториите в безвизовия списък вече е 61.