Новини Турагенции

Рапсоди травел залага на ски зоната Парадиски във Френските Алпи за българите

  16.11.2023 14:43  
Рапсоди травел залага на ски зоната Парадиски във Френските Алпи за българите

Сезонът на ски почивките наближава с пълна скорост. Тенденцията показва, че много българи ще изберат да карат ски в чужбина, като Алпите остават сред любимите варианти. Но може би френската им част е най-привлекателната за мнозина.  

Живописните курортни градчета са романтично сгушени между склоновете, пистите са на световно ниво, а обслужването - висококачествено. Освен това Франция сама по себе си предлага много изкушения, най-вече в гастраномически план. Като цяло местните знаят как да създадат туристически продукт с внимание към клиента.  

Ски курортът Лес Аркс (Les Arcs) категорично е сред най-атркативните! Със своите 200 км писти, достигащи от 1600 м до 3230 м метра височина, комплексът предлага изключителни възможности за ски и сноуборд. След откриването на кабинковия лифт Vanoise Express през декември 2003 г., Лес Аркс става част от групата свързани ски курорти, която включва и близкия курорт Ла План (La Plagne). Цялата ски зона е обединена под името Парадиски (Paradiski) и разполага с общо 425 км писти, което я прави истински рай за всеки любител на зимните спортове.  

Парадиски е най-големият  

свързан ски регион в света и предлага още по-големи възможности за скиране и сноуборд. Със свързани лифтове и писти, туристите могат да се придвижват лесно между курортите. Разбира се, мястото е отличен избор и за онези от компанията, които не искат да се качват на пистите.  

Има много опции за разнообразни зимни забавления - от разходки на снегоходки и снегокартинг, до топло СПА и ресторанти с изискани ястия. Парадиски предлага и уникални магазини, където клиентите могат да пазаруват стилни зимни дрехи и сувенири. Независимо дали карате ски или не, зоната привлича със своя красота и богат избор на активности, които ще направят почивката ви незабравима. 

Туроператорът “Рапсоди травел” определено залага на Френските Алпи за предстоящия зимен сезон. За това и предложенията им за Лес Аркс са повече от привлекателни. Групата ще отпътува на 13 януари 2024 г. Преглаганата програма е за 7 дни, а цените започват от 929 лв на човек. В пакета е включено настаняването в Le cime des Arcs, 6-дневна ски карта Les Arcs, както и ползване на басейн/ сауна/ хамам/ фитнес/ wi-fi / TV. За избралите тази програма могат да си организират собствен транспорт, но от туроператора са готови да съдействат за пътуването и самолетни билети.

Ски курортът Лес Аркс със сигурност е единствен по рода си, тъй като се състои само от четиризвездни резиденции, които предлагат стилно обзаведени апартаменти за най-взискателния вкус – хотелско обслужване, басейн и СПА зона. Зимният курорт е заобиколен от борова гора и впечатлява гостите със своята интересна архитектура.  

Типичният савойски стил е съчетан с дърво и камък, като се обръща специално внимание на детайлите. В курорта туристите се придвижват основно пеша или със ски, колите са паркирани в подземните гаражи на резиденциите, като по този начин се засилва комфортът на всички почиващи и те наистина се намират в една зимна и уютна приказка! 

Всичко това прави Лес Аркс и ски зоната Парадиски изключително атрактивни за ски и сноуборд туристи, които търсят незабравими зимни спортни преживявания в едно от най-красивите места във Френските Алпи. 

Йоана Шомова