Анализи Новини

Черна гора е сред десетте най-желани нововъзникващи дестинации в света

  17.11.2023 12:57  
Черна гора е сред десетте най-желани нововъзникващи дестинации в света

Най-старото и влиятелно британско туристическо списание "Уондърлъст" (Wanderlust) включи Черна гора в списъка си с десетте най-желани нововъзникващи дестинации в света, предаде за БТА черногорската агенция МИНА, позовавайки се на съобщение на Националната туристическа организация (NTO) на Черна гора.

Церемонията по връчването на наградата на читателите на списанието за 2023 г. (Wanderlust Reader Travel Awards 2023) и честването на 30-годишнината на това престижно британско списание се състоя в историческата сграда на Британския музей по време на Световното туристическо изложение в Лондон, отбелязва МИНА.

На събитието присъстваха директорът на Националната туристическа организация Ана Трипкович Маркович и директорът на конгресното бюро на Черна гора и координатор за популяризиране на британския пазар Александра Максимович заедно с над 500 световни лидери в туристическата индустрия.

Трипкович Маркович заяви, че това е още едно потвърждение, че имиджът на Черна гора на пазара на Обединеното кралство е във възход.

Тя допълни, че особено радостен е фактът, че признанието идва от над 91 хиляди читатели, които са гласували за любимите си дестинации, региони, градове, туроператори и авиокомпании през последните пет месеца.