Новини Хотели

Можете да отседнете на частния остров на Ричард Брансън за празниците

  17.11.2023 15:45  
Можете да отседнете на частния остров на Ричард Брансън за празниците

Искали ли сте някога да сте на мястото на милиардера Ричард Брансън? А да се разхождате по неговия частен плаж?

Бизнесменът ви кани да посетите неговия популярен частен остров Некер в Карибския басейн. Брансън обикновено приема приятели и роднини по време на празничния сезон в края на годината или отдава под наем целия остров срещу над 100 000 долара.

Тази година обаче милиардерът и неговият екип на остров Некер разширяват предложенията си.

За нощувки в периода 18-25 ноември и 11-20 декември цените започват от 5 400 долара на стая, докато престоят в периода 20-26 декември ще струва най-малко 5 850 на ден. Островът разполага с общо 24 стаи, които могат да бъдат резервирани.

“След престоя на остров Некер искаме нашите гости да се чувстват сякаш са открили своето лично късче от рая – има ниво на ексклузивност, персонализация и осигуряващ спокойствие лукс, които няма да намерите никъде по света,” казва пред CNBC Джеймс Басон, генерален мениджър на острова.

Цената на нощувките включва настаняване, всички ястия и напитки, трансфер с лодка от летището, водни спортове, детски дейности и други.

Единственото правило е, че не са позволени напускания на острова на Бъдни вечер и Коледа.

“Това е един от най-обичаните периоди от годината и ние предоставяме на повече туристи възможността да отбележат празниците по начин, който е толкова специален, колкото и самият остров Некер,” казва Басон.

За да добави още повече стимули, персоналът на остров Некер ще предлага на гостите специални ваканционни изживявания, като “Плажна Олимпиада,” посещение от Дядо Коледа, балове в стил “Лешникотрошачката” и други.

Освен за възрастни, остров Некер ще предлага забавления и за деца, като срещи с дивата природа, създаване на пиратски шапки и дори готварски уроци.

През 1976 г., шест години след като основава Virgin Group, 28-годишният тогава Брансън купува остров Некер за 120 000 долара, според негово интервю за Bloomberg от 2018 г.

Местните власти дават позволение за продажбата с условието на острова да бъде изграден курорт в рамките на четири години. Три години и 10 млн. долара по-късно Брансън отваря остров Некер за гости.

Актрисата Кейт Уинслет, бившият президент на САЩ Барак Обама и първата дама Мишел Обама са сред знаменитостите, които са отсядали на острова.