Анализи Новини

Министерството на туризма ще рекламира специализираните видове туризъм

  23.11.2023 09:00  
Министерството на туризма ще рекламира специализираните видове туризъм
Мариела Модева (най-вдясно) обяви на срещата на АБТТА, че предстои Национален съвет по туризъм
  Мирослав Иванов

Министерството на туризма работи за отваряне на крилата на сезона. Акцент в рекламните кампании за България са специализираните видове туризъм като културен, СПА, здравен, приключенски, конгресен, които дават възможност за почивка през четири сезона. Това обяви проф. Мариела Модева, съветник на министъра на туризма, по време на провеждащата се и днес в Пловдив девета работна среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА).
В нашия фокус са възстановяване на традиционните външни пазари за българския туризъм като Германия, Великобритания, скандинавските страни, балтийските страни и др., заяви Модева. Тя подчерта, че министерството планира да презентира България за първи път на туристическо изложение в Унгария през 2024 г. Този пазар отдавна е занемарен, а от него идваха доста туристи по Южното Черноморие. Модева каза, че ще се прецезира участието на някои изложения за сметка на други и нови. Предстои рекламната стратегия за следващата година да бъде обсъдена и одобрена на Национален съвет по туризъм, който ще се проведе в най-скоро време.

Проф. Мариела Модева защити себе си и министър Зарица Динкова, че "не пътуват в чужбина като на екскурзии". Според нея участват в междунаронни срещи и форуми, на които водят преговори и дискусии, обсъждат проблеми, правят реклама и представляват България. Представители на туристическия бранш на няколко пъти коментираха пред TravelNews, че Модева и Динкова не се задържат у нас и загърбват вътрешните проблеми, които остават нерешени вече от години.
По отношение на очакванията за зимния сезон, съветникът обясни, че дори да закъснее началото, курортите са подготвени с машините за изкуствен сняг. Единствената ни задача е да проследяваме ситуацията с израелските туристи, като към момента нямаме масов отказ от резервации, допълни Модева. 

Мирослав Иванов, Пловдив