Транспорт

Electra Аirways разкри новата си ливрея, проектирана от Airbus Design Studio

  23.11.2023 12:35  
Electra Аirways разкри новата си ливрея, проектирана от Airbus Design Studio

Българската авиокомпания Electra Airways разкри своята изцяло нова визуална идентичност със завладяваща ливрея на своите самолети, създадена от AirbusDesign Studio. Екипът на студиото преосмисли цялостната корпоративната идентичност на авиокомпанията, като създаде ново лого и съвременна концепция за модернизация на пътническите салони, включително инсталиране на чисто нови седалки, подмяна на килими, завеси, стенни панели и други. 

Първият самолет от флотилията на авиокомпанията, който получи новата окраска е модел Airbus 320-232 с регистрация LZ-EAI. Боядисването е осъществено в Острава (Чехия) от компания, световен лидер в боядисването на самолети. Планирано е до началото на следващия летен сезон своята нова визия да получат още два самолета, а останалата част от флотилията ще бъде завършена поетапно през следващите две години.

„Ливреята на самолетите е лицето на нашата авиокомпания и играе решаваща роля в оформянето на идентичността и възприятието на Electra Airways. Нашето сътрудничество с Airbus Design Studio е стратегически ход, насочен не само към визуална трансформация, но и към подобряване на цялостното изживяване при пътуване с нас. Дизайнът не е само естетика. С него целим да предадем и нашия стремеж към усъвършенстване, надеждност и комфортно пътническо изживяване. За мен това не е просто промяна във външния вид, а изразяване на нашата визия за бъдещето на Electra Airways,“ каза Стефан Трифонов, изпълнителен директор на Electra Airways.

„Нашият дизайн не само ще гарантира, че идентичността на Electra Airways е лесно разпознаваема, но също така ще улесни бързото ребрандиране в случай на лизинг на самолети на друга компания,“ споделя Александър Гарсия, ръководител на дизайнерско студио на Airbus Design Studio.

Ефи Грюнвалд, главен изпълнителен директор на авиационната бизнес група Vector Group, към която е част Electra Airways, изрази своята удовлетвореност от сътрудничеството и сподели, че работата с високо професионалния екип на Airbus е високо оценена. „Убеден съм, че техният усъвършенстван подход добави много стойност към разработването на дизайна на Electra Airways,” добави още Грюнвалд.

Допълнителна информация за Electra Airways:

Electra Airways е българска авиокомпания, създадена през 2016 г. Основният ѝ бизнес модел се основава на чартърни и ACMI полети.

В началото на 2023 г. авиокомпанията се присъединява към новосъздадената Vector Group, която обединява четири компании за въздушен транспорт от Европа и Близкия изток. Това са Classic Air (консолидатор на чартърни полети), Electra Trans Global (организация за техническо обслужване на самолети от гражданската авиация), Maverick Horizon (лизингова компания) и Electra Airways. Всички компании, са познати в авиационния сектор като надеждни доставчици на услуги с дългогодишен опит в индустрията. Те са специализирани на B2B пазара, като удължават максимално живота на активите и са в състояние да предложат уникални продукти за пазара.

 Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати