Новини Събития Турагенции

Туроператор от Мавриций си търси български партньори

  24.11.2023 14:53  
Туроператор от Мавриций си търси български партньори
Мавриций предлага бели пясъци и кристално чисти води
  Klik Moris

Туроператорът Klik Moris от Мавриций си търси български партньори и туристически агенти, които да водят туристи на острова. Компанията направи уебинар за бранша, заедно с Петър Панайотов, управител на Travel Services, който е маркетинг представил на туроператора. Klik Moris е водещ туроператор за водящ туризъм (DMC) на остров Мавриций.  

Онлайн презентацията показа “Всичко за остров Мавриций”. Водеща беше Рамонта Антоан, мениджър маркетинг и продажби на Klik Moris. Тя има над 15 години опит в туристическият бранш на Мавриций и разказа за възможностите, които островът предлага, хотелите, местните екскурзии, трансфери, сезоните и всичко друго, което интересува туристите.  

Петър Панайотов 

Туроператорът Klik Moris може да предложи на българските туристически агенции индивидуални и групови пътувания до Мавриций, обяви Петър Панайотов. Според него броят на българските туристи на острова се увеличава всяка година и вече надхвърля нивата от преди пандемията. През миналата година страната е посетена от 2081 наши гости, което е с около 40 човека повече от 2019 г., показват официалните местни данни за туристите. Българският пазар е вторият най-голям на Балканите след Румъния по пристигнали гости на острова. Следват Словения и Сърбия – с по около 1000 туристи, се посочва в данните. 

Остров Мавриций е една от перлите на Индийския океан, който пленява с красиви пейзажи и безконечни бели плажове. И като такова продължава да съхранява и пази своята природа непокътната и почти девствена. Всепоглъщаща красота изпълва и насища атмосферата на фона на много захарна тръстика, тучни зелени хълмове, чаени плантации и водопада. 

Република Мавриций се намира в Източна Африка в югозападния Индийски океан, на около 900 км източно от остров Мадагаскар. Освен остров Мавриций, републиката включва още островите Св. Брендън, Родригес и Агалега. Столицата е Порт Луис, а официалният език е английският, като той е и основният търговски език, но не по-малко е разпространен и френският език, тъй като той е основата за местния разговорен креолски език. 

Климатът е тропически, средните годишни температури са около 29 градуса, което прави остров Мавриций целогодишна дестинация. Месеците от май до октомври са по-хладни, което се изразява повече в ниската влажност на въздуха, отколкото в понижаване на температурите. Температурата на морската вода варира от 24 до 29 градуса. Основните религиозни групи са хиндуси - 50%, следват християни – 32% (основно католици – 27%), мюсюлмани – около 17%. 

Мавриций предлага тюркоазена лагуна, обградена от коралов риф, липса на опасни представители на фауната, мултинационална култура и кухня, фин бял пясък и топли, галещи води. Това са само част от предимствата на острова, защото имате още възможности за гмуркане, сърф, кайт, голф, посещение на природни паркове, ботанически градини, скай дайвинг, плаване с яхта и други. Островът е популярна сватбена дестинация, както заради красивата природа и романтичната обстановка, така и заради факта, че сключеният граждански брак е юридически валиден по света. Дестинацията е подходяща и за семейна почивка, защото почти всички хотели разполагат с детски басейни и анимация. Визовият режим е облекчен, като виза се полага на място. 

Мирослав Иванов