Заведения

Гурме ресторант за кучета в Рим стана тотална сензация

  25.11.2023 12:14  
Гурме ресторант за кучета в Рим стана тотална сензация

Ресторант Fiuto в Рим предлага гурме ястия за кучета, съобщи АФП. Секцията от менюто, посветена на четириногите, предлага мерлуза с рикота и тиквички, пилешка кайма с вегетарианско пюре и др. Сред напитките може да се избира между екстракт от зелена ябълка и диня.

"Менюто е консултирано с нутриционист ветеринар и сме взели предвид алергиите, от които кучетата страдат много повече от хората", каза пред АФП Лука Граматико, треньор на кучета, преквалифицирал се в главен готвач.

"Без подправки, без захар и мазнини", уточнява готвачът, който се стреми да поднася ястията в гурме вид, оформяйки кокал.

"Рибата се цени много, защото вкусът е различен от обичайната храна на кучетата".  

Идеята за ресторанта в сърцето на квартала до Понте Милвио е хрумнала случайно на трима млади мъже.

"Не очаквахме подобен интерес. Ние, естествено, сме много доволни", каза 33-годишният Марко Турано, който е един от собствениците.

От отварянето си преди месец ресторантът всяка вечер приема средно шест до десет кучета вечер и десет до петнайсет през уикенда. Цената на порция е от осем до двайсет евро в зависимост от размера на кучето. Помислено е за най-малките детайли.

"Поставихме паравани между масите, за да може кучетата да не се разсейват по време на хранене, гледайки се едно друго", каза Марко Турано.