Анализи

Най-популярните дестинации тази зима според TripAdvisor

  25.11.2023 12:47  
Най-популярните дестинации тази зима според TripAdvisor

Едно празнично пътуване е сигурен начин да заблудите сезонната меланхолия - а какво по-добро място за вдъхновение за зимни пътувания и приключения от мястото, където пътешественици от цял свят публикуват мнение и съвети? Сайтът за онлайн ревюта TripAdvisor публикува окончателния си индекс на сезонните пътувания за 2023 г.

Експертите на сайта анализират данни, предимно от потребителско проучване и поведенчески статистики от уебсайта, и са съставили списък на дестинациите, които ще бъдат най-популярни тази зима.

Със своите коледни базари и красиви улици не е изненада, че любимата на мнозина дестинация за уикенд почивка Амстердам е на първо място.

На второ място се нарежда мексиканският курортен град Канкун, който изглежда ще бъде най-предпочитаното място за слънчева ваканция - с неговите пясъчни плажове и коктейли, това е логично. Всъщност Мексико, плътно следвано от Турция, е най-търсената дестинация за коледно бягство за 2023 г., а два други курорта в Кинтана Роо - Тулум и Плая дел Кармен - също влизат в челната десетка.

Рованиеми във Финландия, "официалният дом на Дядо Коледа", се нарежда на трето място. Когато става въпрос за зимна почивка, няма по-празнично място. Но макар че пътуванията по Коледа са популярни, не е изненада, че януари всъщност е най-бюджетното време за пътуване - помислете дали да не отложите с няколко седмици коледната си ваканция.

Ето кои са десетте най-актуални дестинации за посещение тази зима според TripAdvisor:

Амстердам, Нидерландия

Канкун, Мексико

Рованиеми, Лапландия

Плая дел Кармен, Мексико

Пунта Кана, Доминиканска република

Истанбул, Турция

Париж, Франция

Пафос, Кипър

Тулум, Мексико

Анталия, ТурцияАнкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати