Анализи Новини

BUBSPA не е получавал пари от предоставените 146 000 лв. на германската камара

  27.11.2023 17:33  
BUBSPA не е получавал пари от предоставените 146 000 лв. на германската камара
Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм

Българският съюз по балнеология и СПА туризъм (BUBSPA) не е получавал средства от предоставените 146 000 лв. без ДДС от Министерството на туризма на Германо-българската индустриално-търговска камара, за да подготви и разпространи 4 прессъобщения в германски медии и да разпространи 2 доклада сред туристическия бранш в Германия.

Това се казва в опровержение на организацията до редакцията на TravelNews във връзка с абзац от статията „СПА съюзът взима още пари от Министерството на туризма за реклама в Австрия“, в който се посочва: „Бившият министър на туризма Христо Проданов (БСП) в предното редовно правителство даде 146 000 лв. без ДДС на BUBSPA през Германо-българската индустриално-търговска камара, за да подготви и разпространи 4 прессъобщения в германски медии и да разпространи 2 доклада сред туристическия бранш в Германия. Публично не бяха оповестени данни за ефекта от изразходваните средства".

“Смятаме, че информацията не отговаря на истината и уронва престижа на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм. Действителната фактическа обстановка е следната: Българският съюз по балнеология и СПА туризъм не е получавал посочената сума нито от Германо-българската индустриално-търговска камара, нито от Министерството на туризма, и няма доказателства за противното твърдение, публикувано от Вашата медия“, се казва в позицията на председателя на BUBSPA Сийка Кацарова.