Анализи Новини

Най-живописните коледни дестинации в света

  30.11.2023 10:00  
Най-живописните коледни дестинации в света

Отново е това време от годината, когато коледните ентусиасти ще се отправят към ледени пързалки, базари и пазари, готови за малко празнично забавление.

Далечни дестинации като Ню Йорк, с коледната елха в Рокфелер център, ще бъдат незабравимо пътуване за мнозина, а някои семейства може би ще посетят Лапландия, където децата могат да се отбият в дома на Дядо Коледа.

Но когато става въпрос за най-живописното коледно място в света, не е нужно да пътуваме толкова далеч, колкото си мислим. В скорошно проучване стана ясно, че градът с най-красивата коледна украса е в Европа.Става дума за Лондон, който гордо заема първото място, пише Metro.

Снимка 643012

Източник: iStock

Проучването на специалистите по ваканции на дълги разстояния Travelbag анализира хаштагове в Instagram за 100 от най-добре оценените градове. 

С повече от 270 000 хаштага Лондон е победител, а Ню Йорк е на второ място с 255 000. Париж е на трето място, докато онези, които търсят малко по-топла Коледа, ще се зарадват да чуят, че Дубай е четвърти.

Снимка 643013

Източник: iStock

Ето как изглежда топ 10 на най-живописните коледни дестинации в света:

  1. Лондон
  2. Ню Йорк
  3. Париж
  4. Дубай
  5. Чикаго
  6. Виена
  7. Маями
  8. Лос Анджелис
  9. Мелбърн
  10. Сидни

Въпреки че рядко има бяла Коледа в Лондон (последно е валял сняг в Лондон на Коледа през 1999 г.), градът все пак е доста очарователен по време на годината.

Коледните светлини вече блестят на улица "Оксфорд", а на други места посетителите на Ковънт Гардън се наслаждават на над 40 гигантски камбани с лъкове, 12 гигантски коледни топки и осем въртящи се огледални топки.

Снимка 643011

Източник: iStock

И докато сме навън по търговските улици на Лондон, можем да се отбием в Hamley's - най-старият магазин за играчки. Независимо дали сме пораснало или малко дете, влизането в гигантския магазин ще ни накара да се почувстваме като в работилницата на елфите, с почти всяка играчка, която едно дете може да измисли да добави в коледния си списък.

Столицата на Обединеното кралство също е дом на някои идилични ледени пързалки, най-известната от които се намира в двора на Съмърсет Хаус, под емблематичната коледна елха.

Снимка 643009

Източник: iStock

И ако търсим коледни базари, ще ни бъде малко трудно да изберем, защото разнообразието е огромно. Разбира се, има леко опияняващата зимна страна на чудесата, с нейните неонови светлини и гигантски атракциони, но има и други по-непретенциозни опции.

Зимният пазар на Southbank е чудесен избор за тези, които искат да се разхождат сред занаятчийските сергии в сянката на Лондонското око, с бира в едната ръка и немска наденица в другата.Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати