Новини Транспорт

Арестуваха и глобиха жена, опитала да отвори вратата на самолет по време на полет

  30.11.2023 10:22  
Арестуваха и глобиха жена, опитала да отвори вратата на самолет по време на полет

Пътничка на Korean Air беше арестувана, след като се опита да отвори изходната врата на самолета по време на полет, съонщава USA Today. Според говорителя на авиокомпанията Джил Сонгвон Чунг тя е пътувала от международното летище "Джон Ф. Кенеди" в Ню Йорк до международното летище "Инчхон" в Южна Корея. 

"Опитът беше спрян от членовете на нашия екипаж, а пътничката беше арестувана от летищната полиция при пристигането си", каза тя пред USA Today в изявление, изпратено по електронната поща. Летищната полиция съобщи, че 26-годишна жена, е дала положителен резултат за метамфетамин, съобщи Korea JoongAng Daily. От Korean Air не съобщиха допълнителни подробности. 

Според изданието пътниците могат да бъдат осъдени на 10 години затвор за опит за отваряне на изходната врата, както и на до 10 години затвор или глоба от близо 77 хил. долара заради положителната проба за наркотици. Инцидентът се случва, след като през май мъж успешно отвори вратата на аварийния изход на полет на Asiana Airlines и рани най-малко 12 души. По това време самолетът се е движел от южнокорейския остров Чеджу към Дегу.

По данни на Федералната авиационна администрация броят на инцидентите с недисциплинирани пътници е намалял с над 80%, след като през 2021 г. е достигнал рекордно високи стойности. През 2022 г. агенцията е получила 2455 доклада за недисциплинирани пътници, което е спад спрямо 5973 доклада от предходната година.  Към 12 ноември тази година Федералната авиационна администрация е получила 1820 доклада за недисциплинирани пътници.Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати