Новини Събития

Коледната елха на Рокфелер център в Ню Йорк засия с 50 000 светлини

  30.11.2023 13:21  
Коледната елха на Рокфелер център в Ню Йорк засия с 50 000 светлини

Емблематичната коледна елха пред центъра "Рокфелер" бе осветена от над 50 000 разноцветни лампички в сряда вечерта, под погледите на стотици зрители, събрали се за празничната традиция в Ню Йорк, съобщава АП, цитирана от БТА.

Огромното дърво - 12-тонен, 80-метров норвежки смърч от щата Ню Йорк - беше украсено с около 8 км LED светлини и увенчано с 450-килограмова звезда, покрита с 3 милиона блестящи кристали.

На церемонията по откриването в Манхатън се изявиха Шер, Бари Манилоу, Кели Кларксън и др.

Започнала през 30-те години на миналия век, традицията на коледната елха привлича хиляди посетители в града всяка година по време на празничния сезон.

Дървото ще свети от 5 ч. сутринта до полунощ всеки ден до 13 януари. В деня на Коледа елхата ще свети 24 часа.

Полицията беше предупредила за възможността протестиращи да прекъснат събитието, тъй като неотдавнашните събирания в Ню Йорк привлякоха активисти, които се опитват да насочат вниманието към войната между Израел и Хамас.

 

 

Видеоклипове, публикувани в социалните мрежи, показаха много протестиращи с палестински знамена, струпани пред сградата на "Нюз корп" недалеч от мястото на елхата.

В сградата се помещават Фокс нюз, "Уолстрийт джърнъл" и "Ню Йорк пост". Кадри от мястото на събитието показаха няколко протестиращи, които влязоха в сблъсък с полицията пред сградата на медийната компания, но запалването на елхата не беше прекъснато.Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати