Анализи Новини

Румен Драганов: Очакваме много добър зимен сезон

  02.12.2023 10:30  
Румен Драганов: Очакваме много добър зимен сезон

„Всички очаквания са за един много добър зимен сезон. През зимата освен ски имаме и балнео и уелнес, културен туризъм", каза директорът на Института за анализи и прогнози Румен Драганов в предаването „Тази събота".

По думите му зимният сезон ще бъде по-добър от миналата година.

„През януари имахме 700 000 влезли от чужбина, което не се беше случвало и през 2019 г. Ние се движехме с ръстове спрямо 2019 г. Тази година виждаме какво е: октомври и ноември са много силни месеци за туризма. Самолетите, които идват към София са пълни с туристи. След пандемията хората тръгнаха да пътуват", каза Драганов.

„Студентите са доста практични и рационални. Те наемат една вила, все едно за колко време, но като я разделят на 25 души им излиза доста на сметка. Някой заведения разрешават да се внесе алкохол от вън. При някои студенти има изхвърляния и се хващат на едни по-скъпи екстри", добави той.

Според него кувертите за студентския празник са с 50% по-евтини от тези за Нова година. „Те са изгодни около 30-40 лева", обясни Драганов.

„Чужденците остават много доволни. В Гърция е много по-скъпо, отколкото у нас. 1,2 млн. българи отиват в Гърция и 1,2 млн. гърци идват в България", каза той.