Новини Събития

Асоциациите за туризъм и на българските градове ще си сътрудничат

  02.12.2023 13:44  
Асоциациите за туризъм и на българските градове ще си сътрудничат
Ивелин Кичуков (вляво) и Ергин Емин ще си партнират
  БАТ

Председателят на Българската асоциация за туризъм Ивелин Кичуков и председателят на Асоциацията на българските градове и региони Ергин Емин подписаха меморандум за сътрудничество. Целта е стартирането на кръгли маси, на които да бъдат представители на местната власт, бизнеса и двете организации. „Искаме да набележим конкретни мерки и идеи за по-добро развитие на районите в областта на туризма“, коментира пред TravelNews Ивелин Кичуков. 

Наскоро той критикува Министерството на туризма, че липсва диалог с бизнеса. „След встъпване в длъжност на новия министър г-жа Зарица Динкова направихме връзка с началник кабинета й, за да поискаме среща за обсъждане на проблемите в туризма и да дадем наши предложения за тяхното решаване. До момента такава среща не е насрочена, а комуникацията се осъществява с писма и чрез медийни изяви и коментари, което не смятам, че е редно!“, посочи той. 

Кичуков предполага, че няма диалог с неговата асоциация, защото задават неудобни въпроси, повдигат болни теми и дават решения, които не се харесват на някого. Истината е, че ние съвсем официално отправяме нашите въпроси без да има значение кой е министър в момента, защото целта е една - възраждане на българския туризъм, подчерта той. 

Според него диалог трудно може да има, когато даден отрасъл не е приоритет на политическата сцена. Например, вижте бюджета и сами ще се уверите в това. Проверете европейските програми, по които има усвоени суми или по-точно по които е започната работа и отново ще се уверите в това. Министерството на туризма от деня на създаването си работи като администратор на концесии. Комуникация между него и останалите министерства липсва, а ние очакваме диалог с бизнеса, коментира още той. 

Габриел Драгиев Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати