Новини Транспорт

Спират полети и отменят влакове заради снега в цяла Европа

  03.12.2023 10:38  
Спират полети и отменят влакове заради снега в цяла Европа

След като обилен сняг затрупа части от Европа, в Германия, Австрия и Чешката република бяха отменени влакове и полети, съобщи BBC. Германската метеорологична служба изчисли, че могат да паднат 30-40 см сняг, а в региона има съобщения за множество транспортни произшествия и задръствания по заледените пътища.

Обилният снеговалеж е парализирал въздушните и железопътните връзки в южната германска провинция Бавария, което е довело до блокиране на хиляди пътници, посочва darik.bg. Тежките метеорологични условия, които се очаква да продължат, нарушиха и железопътния транспорт в Бавария, като главната железопътна гара в столицата Мюнхен беше практически спряна.

Временно бяха преустановени регионалните и междуградските превози от и до главния транспортен възел, включително връзките с австрийските градове Залцбург и Инсбрук. Пътниците на някои влакове в Мюнхен и Улм трябваше да прекарат нощта във влаковете.

Железниците предполагат, че ограниченията ще продължат. "Препоръчваме да се отложат пътуванията до и от Мюнхен", заяви говорител, цитиран от информационната агенция dpa. Домакинският мач на Байерн Мюнхен срещу Унион Берлин беше отменен заради обилен снеговалеж в събота.

Полетите на едно от най-натоварените летища в Обединеното кралство бяха възобновени, след като десетки самолети бяха спрени заради обилния снеговалеж.

Въпреки че екипите "работиха през цялата нощ", летище Глазгоу потвърди, че полетите са били отменени в събота сутринта поради обилния сняг.

Зимните метеорологични условия засегнаха и железопътния транспорт. По-късно метеорологичната служба издаде ново жълто предупреждение за лед.Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати