Новини Събития Хотели

На Боровец се готвят да открият сезона и правят изкуствен сняг

  03.12.2023 14:30  
На Боровец се готвят да открият сезона и правят изкуствен сняг
Актуална снимка от Боровец
  Ина Георгиева, списание Твоят бизнес

Планинските курорти се подготвят за началото на зимния сезон. Нагласите са около средата на месеца всички ски зони да отворят. Това зависи от количеството сняг, но най-вече от температурите, които ще помогнат за производството на изкуствен сняг и за добрата обработка на пистите.

В последните седмици най-много сняг наваля на Боровец. Във всеки подходящ момент с отрицателни температури се прави допълнително и изкуствен сняг, обяви пред TravelNews Благовеста Томова, председател на Съюза на хотелиерите в Боровец. В курорта ще работи кабинковият лифт на 9 и 10 декември 2023 г. с намалени цени от 30 лв. за възрастен човек и 15 лв. за деца и пенсионери.

Според Томова хотелите са готови за сезона и някои вече посрещат туристи и групи за фирмени и коледни мероприятия. "Заредени сме с много оптимизъм за този сезон. Основание за това ни дава и ранно навалелият сняг“, подчерта тя. Томова очаква много туристи от традиционните пазари, които са много важни за курорта – Великобритания и балканските държави, както и от българския пазар.

"Ние сме напълно готови да стартираме и да отворим ски зоната. Приоритет са пистите, като се добавиха голям брой нови оръдия за технически сняг. Те са последно поколение и така скъсяваме времето, необходимо за заснежаване. Лифтовете и съоръженията да готови да бъдат отворени при подходящи условия“, обясни пред БНР Мария Шейнова, маркетинг мениджър на „Бороспорт“, която е собственик на инфраструктурата в комплекса. Засега няма точна дата за официалното откриване на сезона.

Цените на лифт картите вече са обявени, като увеличението е минимално спрямо миналата година. Дори не покрива инфлацията през последната година, коментира Шейнова. Дневната лифт карта струва 90 лв. Сутрешната до 12:30 ч. ще бъде 75 лв., а следобедната - 65 лв. Еднодневната карта за децата става 55 лв., а най-малките до 7 години ще са безплатно. Младежите и пенсионерите също ползват отстъпка и за тях дневната карта струва 70 лв.

Мирослав ИвановАнкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати