Новини Транспорт

150 българи блокирани на летището в Мюнхен заради снежна буря

  04.12.2023 10:07  
150 българи блокирани на летището в Мюнхен заради снежна буря

Дадоха ни малко вода, десерт с изтекъл срок на годност и ни зарязаха, споделя един от пътниците. Българи от дни са блокирани на летището в Мюнхен заради снежната буря. Силният снеговалеж и ниските температури в Германия спря стотици полети, съобщава Нова телевизия. 

„Има хора, които спят на летището от четвъртък. Не знаем какво се случва. Никой не ни дава информация. В събота беше блокиран целият град, но вчера имаше полети. В неделя около 150 българи ни изпратиха на забутан гейт с допълнително влакче. През час ни казваха, че ще ни дадат информация и така и не излетяхме. Накрая ни казаха, че самолетът е замръзнал и ще намерят нов“, разказва Александър Бакалов в интервю за „Здравей, България”.

„Намериха друг, който дори не светна. Никой не влезе вътре. Седяхме до 11 часа. Трябваше да има полет, който отлагаха от 8:00 часа многократно. Накрая казаха, че имало конференция с шефове на Луфтханза и след 10 минути щели да ни информират какво се случва, но извикаха полицаи да ги охраняват и си заминаха. Зарязаха ни“, добавя той.

„Това така и не стана. Дадоха ни малко вода и десерт с изтекъл срок на годност. Моят полет беше за събота в 07:00 часа. Към 01:00 ч. получих съобщение за отмяна на полета“, заяви Бакалов. 

„Свързахме се с консула, но той не успя да дойде. Изпратиха друг представител от консулството, но той не успя да ни помогне”, добавя той. Заради лошо време стотици полети са отменени в Нидерландия, Германия и Великобритания. Работници на летището публикуваха кадри, на които се вижда как голямо количество сняг е успяло да наклони самолет "Цесна" над Мюнхен. 

„Наложи ни се да си проправяме път до паркинга с лопати. След това трябваше да вземем такси, тъй като автобуси не се движат. Не бяхме информирани за това. Сега не сме сигурни какво да правим", каза пък Бриджит - турист в Мюнхен.

 Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати