Новини Турагенции

Започват записванията за Малдиви и Тунис на Онекс тур

  06.12.2023 09:58  
Започват записванията за Малдиви и Тунис на Онекс тур

След летните вълнения и затишието в почивките, дойде ред и на един от най-вълнуващите периоди от годината. Наближаващите празници са отлична предпоставка за радост и вълнение, но любителите туристи се вълнуват и заради многото възможности да запазят почивката си на “ранни записвания”. 

Чрез тях не само хващат най-горещите сделки, но могат и перфектно да планират годината в пътувания напред. А какво по-хубаво от това винаги да те очаква пътуване? Туроператорът “Онекс тур” например ще задържат намаленията за ранни записвания до 31 декември! Това е идеалната възможност всеки не само да планира своята почивка, но и да подари пътуване за някой от големите зимни празници!

“В момента вървят записванията за Малдиви и Тунис за Нова година. За тях има и много ранни записвания за следваща година. Докато Тунис предлага много забавления и забележителности, то Малдиви е подходяща дестинация за онези, които избират екзотични ваканции и търсят само релакс сред природата”, споделя Яна Тошева, маркетинг мениджър на “Онекс тур”.

Най-доброто време за посещение на

Малдивите 

е от ноември до април, когато е сухият сезон. Той се характеризира с топло и стабилно време. Въпреки че януари и февруари са най-предпочитаните месеци за пътуване сред туристите, реално през цялата година на Малдивите времето е топло и идеално за море. Разликата е, че по време на мусонния сезон от май до октомври има по-голяма вероятност за дъжд и бури.

“Онекс тур” е един от туроператорите, които организират редовни групи до Малдиви всяка зима. Програмите започват от 16 януари 2024 г., а полети от София до Мале ще има всяка седмица. С тези програми туристите ще хванат максимално добро време, за да се насладят на всевъзможни забавления на открито. 

Цените започват от 1048 евро на човек и включват самолетни билети, 7 нощувки в хотел по избор на съответния пакет на изхранване, трансфери и медицински застраховки. “Въпреки че Малдиви е луксозна екзотична дестинация, цените за българите стават все по-достъпни”, коментира още Тошева. 

Хотелите на Малдиви сами по себе си са уникално преживяване - местните са много гостоприемни и правят всичко по силите си туристите да се чувстват като същински царе. Повечето комплекси са разположени на цял остров, което е предпоставка за една почивка, наистина отдалечена от тълпите и суетата. Освен че така пътуващите не се чувстват притиснати от времето, това допринася и за изчистването на съзнанието и влизането в пълен отпускарски режим. 

Освен многото забавления през деня, Малдивите не отстъпват и с нощен живот. Има хиляди опции за романтични вечери с гледка към залеза, впечатляващи барове, както и клубове за всеки вкус.

“Има няколко причини, поради които много българи избират 

почивка на остров Джерба 

или в континеталната част на Тунис. Най-вече се дължи на това, че дестинацията предлага много комплексна туристическа услуга и за седмица туристите могат да разнообразят с екскурзии в пустинята, плаж и исторически забележителности. Просто няма как да ти е скучно в Тунис! А атрактивните цени са само бонус!”,  коментира още Ташева. 

Туроператорът предлага и почивки в Тунис, които са на супер цена - полет и настаняване излизат едва 359 евро на човек. Когато обаче говорим за екскурзионни турове като “Открий Тунис”, цените са по-високи, тъй като те включват екскурзия всеки ден. Почивките са добър вариант за хора, които са посещавали Тунис и преди или пък такива, които търсят по-лежерна почивка и искат да запишат само няколко допълнителни екскурзии. 

Сред най-популярните избори за допълнителна екскурзия е двудневното пътешествие из Сахара, което включва една нощувка в оазис в сърцето на пустинята. Много от хората, посетили екскурзията, са изключително впечатлени от пътуването, тъй като то ги свързва с ориенталската култура и разнообразява типичните дни около морето с по-вълнуващи занимания. 

Друга екскурзия, която от “Онекс тур” препоръчват, е тази до Сиди Бу Саид - това е арт градче в синьо и бяло, из което се носи аромат на жасмин. Наричат го още тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството. В свободното си време там туристите могат да се насладят на ориенталската атмосфера и да опитат някои местни специалитети като зелен чай с ментови листа и кедрови ядки и кафе от костилки на фурми с канела.

Като цяло Тунис има много богата история с безкрайни възможности за дневни екскурзии. Страната е била кръстопът на цивилизации и днес има богата история от 3000 години. Римляни, араби, турци, финикийци и накрая французите са дали някакъв елемент от културата, която днес съставлява съвременен Тунис. Човек може да се запознае с тези детайли в дълбочина по време на обиколните турове в  амфитеатъра в Ел Джем, старата столица Картагена и най-добре запазения римски град на територията на Тунис – Дуга. Отделно Сус и Хамамет сами по себе си са големи градове с богата история, където може да посетите Стария град, пазара и джамиите, които са в традиционен арабски стил. 

Тези две дестинации определено изпъкват като любими на българските туристи за 2024 г. Разбира се обаче, промоцията за ранни записвания на “Онекс тур” е валидна и за всички други програми в портфолиото им. Туроператорът организира и турове до Гърция, Доминикана, Египет, Италия, Кипър и много други. Сега е моментът да се възползвате!

Йоана Шомова