Новини Турагенции

Открийте чара на Бенелюкс с екскурзия на Фанагория травел

  07.12.2023 08:47  
Открийте чара на Бенелюкс с екскурзия на Фанагория травел

Бенелюкс е политическа и географска област, която обхваща Белгия, Нидерландия и Люксембург - три съседки, пропити с история, култура и стотици забележителни гледки. Тези три държави чудесно олицетворят стария чар на Европа и имат традиционно романтична визия.

Държавите са популярен избор за екскурзия, така че определено си струват за всеки, който не ги е посещавал преди или пък иска да съчетае няколко страни в една почивка. “Фанагория травел” предлага идеалния компромисен вариант, организирайки екскурзия в Белгия и Нидерландия с пълна програма. Туроператорът е включил и допълнителна възможност за посещение на Люксембург, правейки абсолютно пълноценно 6-дневно пътуване.

Фанагория травел” избира именно пролетта като най-добрия сезон за пътуването. От края на март до началото на май страните са просто великолепни - обгърнати в топлата прегръдка на разцъфналите цветове. Двете програми на туроператора започват на 31 март и 26 май 2024 г.

Те са включени в кампанията за ранни записвания на туроператора до края на тази година. Само до 31 декември 2023 г. екскурзията ще се предлага на цена от 1680 лв. на човек. В нея са включени самолетни билети София - Шарлероа/Брюксел – София, малък салонен багаж с размери 40х30х20 см, трансфер Шарлероа/Брюксел-Антверпен - Шарлероа/Брюксел, 5 нощувки със закуска в хотел с категория 3 звезди в централната част на Антверпен с включена city такса, пешеходна обиколка в централната част на Брюксел и Антверпен с екскурзовод и медицинска застраховка. Групите ще бъдат придружени от водач от България.

В централната част на Брюксел 

се открива уникална смесица от история, култура и гастрономия. Гранд плас - сърцето на града, впечатлява с величествената си архитектура и златисто осветление, като е идеално място за почивка и наслаждаване на белгийска бира. В близост е Манекен Пис - малък паметник, облечен в различни костюми, който символизира духа на столицата.

Брюксел съчетава традиция и модерност с улицата на шоколада, където майсторите изкуствено създават сладки произведения. За почитателите на изкуството е музеят на Рене Магрит, разположен в бившия дом на художника, като предлага поглед върху сюрреалистичния свят на твореца. Централната част на Брюксел е неизмеримо богата на вкусове и впечатления, предоставяйки пълноценно потапяне в белгийската култура и история.

След обиколката на Брюксел, групата ще е отправи към Антверпен. В централната част на града се разгръща една невероятна симфония от история и съвременност. Катедралата „Нотр Дам“, впечатляващо майсторство на готическата архитектура, привлича погледите с величествения си стил и произведенията на изкуството, включително знаменитата творба на Рубенс – "Възкресението на Господ".

Антверпен носи 

звучния приз - град на диамантите. Това се дължи на дългогодишно ангажиране с обработката и търговията с скъпоценни камъни. Посетителите имат възможността да се потопят в света на блестящите камъни, проследявайки историята им в музея на диамантите. Освен това, разбира се, имат стотици възможности да купят диамантени бижута от най-висок клас. Повечето такива магазини са на шопинг улицата "Meir" - мястото, където пазаруването става истинско удоволствие. Тази широка пешеходна улица е дом на магазини от висок клас, бутици и кафенета, като предоставя уникален шанс за пазаруване сред архитектурна елегантност.

Тези два белгийски града сами по себе си са достатъчни за невероятна почивка, но “Фанагория травел” предлага и допълнителни екскурзии, с които да подобрите преживяването си. Сред най-популярните избори за допълнителна екскурзия са Люксембург и Амстердам. И двата града имат много забележителности и музеи, които предоставят уникална гледна точка.

Голяма част от туристите избират и допълнителна екскурзия в Брюж - също така наричан "Венеция на Север”. Градът впечатлява с красивата си архитектура и романтичните канали. Голеният площад "Маркт" и камбанарията Белфорт са само някои от забележителностите, които предлага този средновековен град. Атмосферата е изключително романтична и е идеален избор за двойки.

Красивите гледки изобилстват в Белгия, Нидерландия и Люксембург. Затова и няма да сгрешите, избирайки пакета на “Фанагория травел”. Пленителната архитектура, вълнуващата история и вкусната храна са само основата на една незабравима почивка. Категорично си заслужава да разгледате тези държави!

Йоана Шомова