Новини Събития

Зимният сезон в Боровец започва на 15 декември

  07.12.2023 09:00  
Зимният сезон в Боровец започва на 15 декември

Ски зоната разполага с писти с различно ниво на трудност

Зимният сезон в курортен комплекс „Боровец“ ще започне официално на 15 декември. От курорта са готови за сезона, като основен приоритет в подготовката са пистите. Това каза пред БТА Мария Шейнова, маркетинг мениджър „Бороспорт“.

Тя посочи, че всяка година разширяват системата си за изкуствен сняг, като в ски център „Ситняково“ са добавени голям брой нови стационарни и подвижни оръдия от последно поколение. „Това ни позволява да скъсим времето за заснежаване и да осигурим по-качествена снежна покривка. В момента правим технически сняг във всяка минута, в която това е възможно. Цените на лифт картите вече са обявени на нашия уебсайт. Увеличението им е минимално, предвид инфлацията през последната година“, каза още Шейнова.

По думите ѝ „Бороспорт“ предлага специална семейна отстъпка за всички семейства с деца, както и сезонна лифт карта за делнични дни, която е с включено нощно каране. Мария Шейнова каза още, че ски зона „Боровец“ разполага с писти с различно ниво на трудност, което я прави любимо място както за начинаещи, така и за напреднали скиори.

В официалния сайт на курорта пише, че за ден лифт карта за човек на възраст 23-64 години струва 90 лева. Картата е 70 лева за тийнейджъри и младежи на 14-22 години и за хора над 65 г. За деца между 7-13 години картата е 55 лева. Сезонната лифт карта за възрастни с включено нощно каране струва 1700 лева (23-74 години), а за деца и младежи 7-22 години – 1200 лева, се посочва още в официалния сайт. В средата на ноември наваля и първият сняг в курорта.