Събития

От Банско обявиха програмата за откриването на сезона

  07.12.2023 13:11  
От Банско обявиха програмата за откриването на сезона

Звездите в света на ските Дебора Компаньони и Марк Жирардели са почетни гости на откриването на ски сезона в Банско, съобщиха от община Банско. Началото на новия зимен туристически сезон ще бъде поставено официално на 16 декември със специално събитие, традиционно организирано от община Банско и концесионерът на ски зоната "Юлен" АД. Програмата ще започне в 9:30 часа на Бъндеришка поляна с атрактивни игри и концерт на Михаела Филева, а по писта "Томба" ще се спуснат със ски най-добрите спортисти от планинския курорт.

Втората част на програмата по откриване на ски сезона ще е на централния площад в Банско от 17:30 часа с кулинарно представяне и дегустация на традиционни ястия, подготвени от Задругата на банските механджии "Уникално Банско".

Официалното откриване на ски сезона е от 18:00 часа на площад "Никола Вапцаров", когато ще бъдат посрещнати и световните звезди Дебора Компаньони и Марк Жирардели. За гостите и жителите на Банско е подготвен фолклорен спектакъл на читалищните самодейци, посочват организаторите.