Заведения Новини

Най-голямата дюнерджийница в Англия отваря в центъра на Лондон

  11.12.2023 15:36  
Най-голямата дюнерджийница в Англия отваря в центъра на Лондон

Следващата седмица в Лондон ще отвори врати най-големото заведение за дюнер кебап във Великобритания.

Обединеното кралство вече е дом на хиляди независими обекти, продаващи този вид храна - 17 000, според The Kebab Alliance, но сега в столицата навлиза нов играч.

Основаният в Милано през декември 2021 г. Kebhouze в момента управлява 24 обекта в Италия и Испания. Франчайзът вече е готов да отвори вратите на първото си заведение за хранене в Обединеното кралство в 11 сутринта на 21 декември.

Огромният триетажен ресторант на Oxford Street 159, сгушен между Flannels и Matalan, ще побира до 100 клиенти, съобщава Daily Mail. Мястото ще разполага и със зала с видеоигри и джаги.

Веригата е вписала четири вида месо за дюнер кебап в обширното си меню: пилешко, телешко и пуешко, говеждо и веганска алтернатива на базата на грахов протеин, наречена planted. Към тях могат да се добавят набор от гарнитури, включително бекон, маслини и сирене чедър.

Британският художник Филип Колбърт, известен още като Омарът, е проектирал седемметрова арт инсталация, която ще се простира през втория етаж на новия клон.

Причудливата комбинация от храна и забавление във франчайза ще бъде подобрена, когато от Kebhouze финализират разработката на своя собствена видеоигра с участието на нейния талисман - Keb, която ще бъде пусната в началото на следващата година.

Цените на ястията все още не са известни, но от веригата посочват, че ще предлагат достъпна храна, въпреки местоположението си в сърцето на Централен Лондон.

 

„Нашият магазин на три етажа на Oxford Street е единствен по рода си - завладяваща къща за дюнер кебап, пълна със забавления за всички възрасти.

Мисията ни е да гарантираме, че жителите на Лондон могат да се насладят на храната си в развлекателна и забавна обстановка – като същевременно поддържаме ниски разходи и високо качество,“ посочва генералният мениджър на Kebhouze Оливър Зон.

Веригата отваря първото си заведение в Обединеното кралство, след като през последните две години отвори 24 обекта в Италия и Испания, разположени в градове и на острови, като Рим, Бергамо, Венеция и Ибиса.

Kebhouze на Oxford Street предлага вкусни иновативни вариации на традиционния дюнер кебап, сред които варианти с трюфел и майонеза, кебап на тема Uno, който си направите сам, пържено пиле и палачинки с течен шоколад.