Новини Турагенции Хотели

Нова година в Сърбия само за 540 лв. с две нощувки и две празнични вечери

  12.12.2023 12:22  
Нова година в Сърбия само за 540 лв. с две нощувки и две празнични вечери

Все повече българи предпочитат да прекарват празниците в съседна Сърбия. Причините за  посещенията в сръбски хотели, заведения и спа центрове са много: любезно отношение от обслужващия персонал, качествена храна в неограничено количество, алкохол в изобилие, и не на последно място - по-ниски цени от тези, които се предлагат в българските заведения и хотели.

Туроператорът Globe Travel организира Нова година в хотел Bosphorus 4*, в град Алексинац в Сърбия. Градът се намира на 200 км от София и на около 30 км. от Ниш. Програмата е от 31 декември 2023 г. до 2 ануари 2024 г. със собствен транспорт. Цената е само 540 лв. на човек в двойна стая, в която влизат 2 нощувки със закуски, 2  празнични вечери на сет-меню с включени напитки, обяви за TravelNews Миглена Авгарски, управител на компанията. Цената е промоционална и е валидна до изчерпване на местата.

Хотелите в Сърбия организират първо празнична вечеря за българите на 31 декември, а след това и на 1 януари, защото те празнуват тогава. „Веселбата е два дни с много музика на живо и сръбски изпълнители“, обясни Миглена Авгарски.

Хотел Bosphorus 4* разполага със собствен ресторант, бар, спа - център ( сауна, хамам, солна стая, джакузи), фитнес, сезонен открит басейн, безплатен паркинг и WI-FI. На 31 декември се организира от 20 часа празнична новогодишна вечеря (сет меню) с музика на живо (Baltic band) и неограничен местен алкохол. На 1 януари 2024 г. отново има празнична вечеря Реприз (сет меню) с музика на живо (Baltic band) и неограничен местен алкохол.

​Ал​eксинац е град в Централна Сърбия, Нишавски окръг, разположен на 30 км северно от Ниш и на 200 км южно от столицата Белград. Намира се и на 200 км от София. Градът е административен център на община Алексинац. Според преброяване ​от 2011 година​ ​населението в града e 16 685 жители. Намира се в Алексинашката котловина, на международния път Е75 (сръбски автомагистрален път М1). По време на Първата световна война (1915 – 1918​​)​, ​ от 24 октомври 1915 градът е под български контрол.​ Край града са погребани 12 български войници и офицери​.

В района може да се разходите и до Ниш като посетите Нишката крепост. Построена е през 18-и век и се намира на десния бряг на река Нишава, в центъра на Ниш. Крепостта има четири големи порти – Стамбул, Белград, Видин и Великата порта. Докато се разхождате из нея, може да пийнете бира в някое от заведенията. От моста до крепостта ще видите едно от най-емблематичните заведения-лодка, Porto Nuovo, където можете да пиете коктейли.

Не е за изпускане и Медиана - родното място на Константин Велики. Това е най-известното предградие в Ниш. Намира се в източната част, в близост до термални извори. Медиана е построена през 4-и век за лятна резиденция, която императорът посещавал в родния си град. На място ще видите оригинални мозайки и може да чуете интересната беседа на екскурзоводите.

Сърбия винаги очарова българите с хубава храна и музика. Затова си заслужава да отпразнувате една Нова година при съседите!

Габриел Драгиев