Турагенции

Туристите очакват с нетърпение отварянето на Азия

   
Туристите очакват с нетърпение отварянето на Азия
Виетнам е предпочитана дестинация от българите
  Spring Care

Преди пандемията пътуването в Азия беше все по-достъпно и представляваше огромен интерес за българските туристи. За съжаление обаче възможността за опознаване на източните култури бе отнета на много от пътуващите, избрали да посетят Азия през 2020 г. Експертите предвиждат отваряне на повечето граници през октомври/ноември 2021г. и вече са започнали организацията на нови авторски програми.

Туроператорът “Spring Care Exotic Tours” са подготвили няколко предложения за екзотични ваканции:

Остров Борнео, щат Сабах, султанство Бруней и Куала Лумпур

Малайзия е красива и разнообразна страна с много акценти. Многобройните региони, всеки със свои характерни черти, правят тази дестинация идеална за туристите. Със спиращата си дъха природа, красиви плажове с кристална вода и модерна архитектура, Малайзия предлага по нещо вълнуващо за всеки пътешественик и успява да впечатли дори най-големите скептици.

Пътуването още няма определена начална дата, но от компанията предвиждат да се проведе през октомври 2021 г. Цените започват от 5948 лв на човек и в пакета са включени самолетни билети за следните маршрути: София – Доха – Куала Лумпур – Доха – София; Куала Лумпур – Бендар Сери Бегаван (Бруней); Бендар Сери Бегаван (Бруней) – Кота Кинабалу; Тавау – Куала Лумпур. Всички трансфери по земя и вода също са включени. Цената покрива и 10 нощувки в 4- и 5-звездни хотели и еколоджове, както и 10 закуски, 8 обяда (част от които сух пакет) и 6 вечери. Няма допълнителни такси за екскурзии и забележителности, обясниха от “Spring Care”.

От туроператра са се погржили за всички разходи, които гостите могат да имат по време на пъутаването си. Единствено в програмата не са включени медицинска застраховка и застраховка „Отмяна на пътуването“, храни извън програмата и такса разрешение за снимане с фотоапарат/ камера.

В случай, че преминаване на някоя от границите е нужен негативен PCR тест, като от “Spring care” са осигурили 20% отстъпка в лаборатории “Рамус”.

Сингапур и Индонезия – острови Бали и Флорес

Сингапур е смятан за най-чистия и зелен мегаполис не само в Азия, а и в световен мащаб. Градът - държава не отстъпва на модерните западни градовел Привлича с уникалната си смесица от модерни и традиционни сгради. Индонезия пък е известна с природните си картини и плажове. Подобна почивка предоставя идеална възможност за разглеждане на азиатската култура във всичките ѝ аспекти.

Пътуването ще се проведе между 11 и 27 ноември 2021 г. , но поради големия интерес от “Spring Care” планират втора дата за екскурзията през април 2022 г. Ориентировачната цена е 6360 лева на човек, включваща както транспортни разходи - самолетни билети София – Сингапур – Денпасар – Маумере – Денпасар – София, летищни такси и трансфери по суша и вода, така и 14  нощувки в 3-, 4- и 5-звездни хотели. Предвидени са 14 закуски, 8 обяда и 2 вечери, както и по една бутилка минерална вода (500 мл) на човек на ден. Програмата включва посещението на над 30 малки и големи архитектурни, културни и природни обекти с англоговорящ гид и предствител на туропеатора.

Цената не включва разходи от личен характер, хранения извън прогрмата и медицинска застраховка и застраховка „Отмяна на пътуването“.

Виетнам (с Халонг Бей) и кралство Камбоджа

Виетнам е една от държавите в Азия с най-богата култура и природа. Ежегодно привлича хиляди турсити със зелените си планини, оживени градове и красиви плажове. Във Виетнам пътуващите могат да се насладят както на модерни урбанизирани места като столицата Ханой и Хо Ши Мин, така и на много природни забележителности като Халонг Бей.

Камбоджа е известна главно с останките си от могъщата Кхмерска империя. На нейна територия са разположени културни паметници с ненадминат мащаб и величие в Югоизточна Азия, и величествени храмове от началото на XV в.

За съжаление границите на Виетнам и Камбоджа са затворени за туристи до края на 2021 г., но “Spring Care” предвиждат пътуване през февруари 2022 г.  Ориентировъчните цени започват от 4850 лв на човек като включват самолетни билети и летищни такси по маршрут София – Ханой – Хо Ши Мин  – Сием Рийп – Хо Ши Мин – София, както и вътрешни полети до Хюе и Дананг. Пакетът се състои от 10 нощувки в 3- и 4-звездни хотели и 10 закуски, 9 обяда и 1 вечеря по време на Кхмерското шоу. Цената покрива всички входни такси по посечените над 30 посещавани обекти, както и таксите за местен англоговорещ водач, представител на туроператора и шофьорско облсужване.

Допълнително пътуващите трябва да заплатят за визите си, които се издават на съответните летища. За Виетнам таксата е 25 щатски долара, а за Камбоджа – 30 долара. В цената не са включени медицинска застраховка и застраховка „Отмяна на пътуването“, нито допълнителни екскурзии, които туроператорът предлага.

Виетнам (с Нин Бин – наземният Халонг бей), кралство Камбоджа и Лаос

Между Виетнам и Камбоджа е разположена Лаос - още една от древните държави в Индокитай. Лаоските хора се гордеят с множество отличителни паметници и архитектурни стилове. Страната предлага много разнообразно изкуство и религиозни образи, които не могат да бъдат открити никъде другаде. Границите остават затворени за туристи до края на 2021 г, но екскурзиите в тези дестинации са планирани за февруари 2022 г.

Началната ориентировъчна цена е 5680 лева на човек, като тя включва самолетни билети и летищни такси по маршрут София – Ханой – Хо Ши Мин  – Сием Рийп – Хо Ши Мин – София, както и вътрешни полети до Хюе и Дананг. В пакета за включени 13 нощувки в 4- и 5-звездни хотели, както и следните хранения: 13 закуски, 7 обяда и 1 вечеря по време на Кхмрското шоу. В цената влизат всички входни такси по посочените посещавани обекти, както и разходка с лодка по Парфюмената река (1 час), круиз с джонга в Халонг Бей (5 часа), разходка с лодка по река Меконг, обиколка с рикша или електрическа рикша (1 час) и водно куклено шоу. За пътуването са осигурени и местен англоговорещ гид и представител на “Spring Care”.

Йоана Шомова

 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати