Турагенции

Шест туроператора искат да обслужват НЕК за самолетни билети

   
Шест туроператора искат да обслужват НЕК за самолетни билети

Шест туроператора искат да обслужват Националната електрическа компания за покупката на самолетни билети, показва справка на TravelNews в регистъра на обществените поръчки. Това са „Клио травел“ ООД, „България ер и Посока“ ДЗЗД, „Марбро турс“, „Атлас травелс“, „Ситрип“ ООД, „Аргус травел интернешънъл“ ЕООД. Търгът е за "Осигуряване на самолетни билети и хотелски настанявания при служебни пътувания в страната и в чужбина на служители от НЕК ЕАД и нейните поделения“. Бюджетът е на стойност 39500 лв. без ДДС за 12 месеца.

Туроператорите трябва да предложат пределни цени на двупосочни билети в икономична класа по следните дестинации:

София-Загреб-София

София-Измир-София

София-Цюрих-София

София-Прага-София

Изборът на дестинации е странен от гледна точка на очаквани пътувания на ръководството и на служители на НЕК, обясниха туроператори. Според тях едва ли най-често от енергийната компанията пътуват точно до тези градове. От НЕК би трябвало по-добре знаят до къде са пътували най-много през предните години. Най-ниска обща цена по тези дестинации дава консорциумът от „България ер и Посока“, която е в размер на 1895 лв. без ДДС. Традиционно през последните години този консорциум печели най-много обществени поръчки на държавната администрация за самолетни билети. Компаниите са собственост на варненската група „Химимпорт“, която произлиза от бившата ТИМ.

Кандидатите трябва да предоставят още такса за издаване на самолетен билет (такса обслужване). Цената на всеки самолетен билет ще се формира от най-ниската пазарна крайна цена на билетите, към момента на  офертата в отговор на подадена заявка, с включени всички дължими летищни такси, данъци, такси за чекиран багаж, такси за сигурност и други такси, свързани с въздушния превоз, както и такива, установени от местното законодателство. Компаниите трябва да предложат отстъпка за индивидуално хотелско настаняване от цената обявена на страница в интернет на съответния хотел, за конкретните дати за всяко настаняване.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати