Български чатбот спечели конкурс на ООН за дигитални решения в туризма

Българската чатбот агенция Umni.bg зае първо място в категория „Иновации и дигитализация за островни дестинации“ на състезание на Световната Туристическа Организация към ООН (UNWTO), посветено на екзотичните локации.

  20.03.2023 11:39      

Бокас дел Торо - карибска екзотика в Панама

Тропически и дъждовни гори, екзотични острови и диви плажове с критално чисти и тюркоазени сини води, безброй приключения за всеки вид турист, богата палитра от културни влияния и приветливи жители - Hola, Панама! Пристигането тук през зимата е най-благоприятно за плажна почивка. Температурата на въздуха не надвишава + 32 ° C, а на морскато вода е не по-ниска от + 23 ° C. В Карибско море водата е с няколко градуса по-топла, отколкото на брега на Тихия океан, но и в двата случая няма нужда от температурна адаптация.

  20.03.2023 08:49      

Лансароте е поредната дестинация, която се отказва от алкохолния туризъм

Лансароте е поредното място, което не желае да бъде асоциирано като парти дестинация с евтин алкохол и наркотици. Островът се бунтува срещу британските туристи, които пият до зори по време на почивката си, организират диви ергенски и момински партита и създават предпоставки за хулигански и вандалски прояви.

  19.03.2023 11:45