Антигенен вместо PCR тест при пристигане в Англия

От днес пристигащите в Англия ще могат да си правят антигенен тест вместо по-скъпия PCR тест. Скоро подобно облекчаване на мерките се очаква да влезе в сила и в останалите части на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

  24.10.2021 15:45      

От днес хърватите пътуват до САЩ без визи

Американското посолство в Загреб обяви, че от днес хърватите могат да пътуват без визи в САЩ, съобщи Вашингтон Пост.

  23.10.2021 18:33      

Италия отвори ски курортите със зелен сертификат

Италианските ски курорти започнаха да отварят. Според правилата тази зима достъпът до тях ще е възможен само за скиори със зелен сертификат (италианския аналог на дигиталния COVID сертификат на ЕС), като от бранша се надяват това да е достатъчна мярка за предотвратяване на ново затваряне.

  23.10.2021 10:48      
От ноември индивидуални туристи, ваксинирани срещу COVID-19, ще могат отново да посещават Израел
Индивидуални туристи, ваксинирани срещу COVID-19, ще могат от другия месец отново да посещават Израел, съобщи днес правителството, цитирано от Ройтерс. Това ще стане в рамките на ново облекчаване на здравните мерки, засягащи режима за влизане на чужденци, въведен след избухването на пандемията. Съвместен план на министерствата на здравеопазването и на туризма и на премиера Нафтали Бенет предвижда от 1 ноември в Израел да бъдат допускани туристи, които са ваксинирани през последните шест месеца. Според предложението в Израел ще могат да влизат и преболедували чужденци, но за тях ще има определени допълнителни изисквания. vesti.bg Когато станеш на 30 и не знае какво да правиш Планът трябва да бъде одобрен от правителството и "ще подлежи на промени в зависимост от по-нататъшния развой на пандемията и откриването на нови вирусни варианти", се казва в съвместното изявление. В неделя израелският премиер обяви пред министрите от кабинета, че "докато Израел постепенно излиза от Делта вълната, инфраструктурата се подготвя за сценария "Омега" - кодовото име за възможен нов вариант на вируса. От март 2020 г. израелските граници като цяло са затворени за чужденци. През последните месеци властите позволяват посещенията на малки туристически групи и на роднини на израелски граждани, отбелязва Ройтерс. Министерството на туризма настояваше усилено границите да бъдат отворени за всички категории туристи. Израелската икономика работи изцяло, с изключение на тежко засегнатия туристически отрасъл. Здравното министерство обаче препоръча да се прояви сдържаност с оглед на възможната поява на нови варианти на коронавируса. През 2019 г. туристическият отрасъл в Израел отчете рекордните 4,55 милиона туристи, които са влели в националната икономика 23 милиарда шекела (7,2 млрд. долара). През юни, когато броят на новите случаи на заразяване на денонощие беше станал почти нула, Израел се готвеше да отвори напълно за разгара на летния сезон границите си за всички категории чуждестранни туристи. Делта вариантът обаче доведе до рязко увеличение на заразените, което отложи тези намерения, припомня Ройтерс. За последното денонощие в Израел 1021 души са дали положителна проба на тест за коронавирус. Въпреки че има над 15 000 активни случая, само 331 от тях се оценяват като тежки.

 22.10.2021 09:07