Събития

Германо-Българската камарата става посланик за привличането на туристи

  15.03.2021 17:55  
Германо-Българската камарата става посланик за привличането на туристи

Германо-Българската индустриално-търговска камара ще бъде наш партньор и посланик по отношение на информационния обмен, свързан със сигурността на гражданите на Германия, пътуващи до страната ни с цел туризъм. Това стана ясно днес по време на среща на вицепремиера Марияна Николова с д-р Митко Василев, управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара. Общата ни цел е информацията да пристига навреме и коректно до институциите в Германия - Министерството на външните работи на Германия и Институт „Роберт Кох", отговорни за публикуването на информация, свързана с COVID-19 при пътуване на немски граждани в чужбина в следващите месеци.


Партньори при осъществяване на комуникацията ще бъдат големи германски компании, както и членове на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, за които немският пазар е ключов.


По думите на министър Николова Германия традиционно е сред водещите търговско-икономически партньори на страната ни и попада в топ 3 на пазарите за входящ туризъм у нас. Страната ни е разпознаваема от германските гости като много добро място за почивка и активен отдих, с високо качество на услугите и разумни цени, допълни тя.


Вицепремиерът Николова припомни, че България разработва множество маркетингови кампании на немския пазар, като се рекламират различните нишови туристически продукти, които предлага България. Разбира се, ще очакваме и това лято немските туристи да посетят красивите ни и слънчеви морски курорти, уточни още тя. И допълни, че тази година сезонът ще бъде открит на 1 май, като днес с моя заповед  бяха въведени и единни правила за противоепидемични и санитарни мерки в туристическите обекти по повод предстоящия летен сезон 2021 г.


От своя страна управителят на камарата д-р Митко Василев благодари на министър Николова за протегнатата ръка. В момента никоя държава не прави реклама на слънце, а как съответната страна е готова да посреща гости, уточни той. И добави, че  с общи усилия бихме могли да си кореспондираме с държавните институции и да постигаме резултати. Нашият глас се чува, така че новите правила, които сте издали, ще ги сведем възможно най-бързо до знанието на немските граждани и институции, поясни още Василев. Това наше партньорство ще бъде чудесно продължение на вече добрите ни взаимоотношения и съвместна работа, бе категоричен той.Анкета

Къде ще пътувате за Коледа и Нова година?


Резултати