Новини Турагенции

Започнаха записванията за почивки в Анталия

   
Започнаха записванията за почивки в Анталия

Туроператорът „Абакс“ пусна офертите за почивки за предстоящия летен сезон в Анталия, Турция. Чартърната програма стартира от 15 май 2021 г. Записванията започнаха с пълна сила и все повече българи планират да ходят в нашата съседка, заяви за TravelNews Мартина Найденова, маркетинг мениджър в компанията, която не работи директно с клиенти, а само чрез агенции. Според нея се забелязва, че туристите вече приемат за нормално пътуването с PCR тест и дори подкрепят тези мерки, заради сигурността, която получават. Това доведе и до рязък скок в търсенето и резервирането на почивки за летния сезон, а по традиция интересът е насочен към Турция и по-специално към Анталия, подчерта Найденова.

Програмите на „Абакс“ са на пазара от 3 седмици, а записвания за любимата лятна дестинация на хиляди българи има всеки ден. Точно поради тази причина пуснахме програма освен от София, но и от Варна с директен чартърен полет, каза Мартина Найденова. Ексклузивни са и хотелите, които предлагат от компанията, защото са в партньорство с най-големия европейски туроператор TUI, което гарантира германско качество на предлаганите услуги за настаняване, изхранване и обслужване.

Цените започват от 755 лева на човек, като клиентите получават освен стандартния пакет от 7 нощувки в 4 звезден хотел, all inclusive, самолетни билети, трансфери, но и две застраховки, покриващи риска от COVID-19, но и 50% намаление за PCR тестове, ако такива бъдат изискани към датата на заминаване.

За да могат все повече българи да се отдадат на заслужена почивка в Анталия, от „Абакс“ пускат и автобусни програми с тръгване от всяка точка на страната - София, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Русе, Велико Търново, Шумен, Варна и Бургас. Те ще бъдат всеки петък от началото на месец май до края на октомври. Хотелите по тях отново са в партньорство с TUI и с отличната All Inclusive концепция, като цените за автобусните програми започват от 482 лева.

Анталия  е курорт на турската ривиера, един от най-важните центрове в региона и е рай за туристите. Градът е заобиколен от високи планини и средиземноморското крайбрежие. Районът е изпълнен с множество археологически и исторически обекти, които предлагат чудесни възможности за туризъм от всякакъв вид.

По брега на Анталия има безброй плажове, които да задоволят и най-големите изисквания. Тук ще намерите множество висококатегорийни хотели и ресторанти. Тези, които искат да разнообразят традиционната почивка на плажа, могат да се отдадат на културен туризъм с екскурзии до останките от античните градове и другите красиви места в района.

Градът е основан през І в. сл.Хр. от цар Атал II, който кръщава града на себе си - Аталия. През ХІV в. мароканският пътешественик Ибн Батута, пише, че Анталия е най-красивият град, който някога бихте могли да видите. В днешно време посетителите на Анталия лесно могат да разберат този факт.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати