Новини

От здравното министерство потвърдиха: Всички пристигащи от Испания, Кипър и Русия със задължителен PCR

   
От здравното министерство потвърдиха: Всички пристигащи от Испания, Кипър и Русия със задължителен PCR

От здравното министерство отговориха на питанията на българите до TravelNews, които се прибират в България от Испания и Кипър. "Съгласно заповед № РД-01-553/05.07.2021 на здравния министър д-р Стойчо Кацаров: при налична информация за констатирана значителна негативна промяна в епидемичната ситуация в съответната държава от зелена или оранжева зона или в отделни нейни територии, преди официалната промяна на цветовата зона на държавата по отношение на пристигащите от нея в Република България лица могат да бъдат прилагани специфични противоепидемични мерки, обявени в Приложение № 1.

В този смисъл, спрямо лицата, пристигащи от Испания, Кипър и Русия, които са в оранжева зона, се прилагат следните мерки, а именно:

Влизане само с отрицателен PCR. Това се отнася и за ваксинираните.

Българските граждани без лабораторно PCR изследване ще бъдат поставяни под карантина с възможност за последващо декарантиниране (т.8 и 9 от Заповед РД-01-547/30.06.2021 г.)", уточниха от министерството за TravelNews. Това означава, че ще могат да си направят PCR тест в България и тогава да се освободят от карантината.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати