Турагенции

Малко известни дестинации се очаква да станат хит през следващите години

   
Малко известни дестинации се очаква да станат хит през следващите години

Когато пътниците започват да планират пътуването си след пандемия, трябва да се вземат предвид много фактори. След година и половина пътувания, стагнирали заради ограничения и риск, много от нас копнеят за нови, уникални преживявания, достойни дългото чакане.

Когато става въпрос за избор на ваканционни дестинации, има голямо осъзнаване на огромното икономическо въздействие на COVID-19. Много малки страни са изправени пред огромни загуби, а някои от най-зависимите от туристите дестинации се чувстват най-зле.

Сташър прекоси целия свят в търсене на мечтани места за почивка след пандемия, които заслужават да бъдат осветени, когато започнем да пътуваме отново. Ето седемте най-добри дестинации, които няма да искате да пропуснете, докато планирате следващото си голямо пътуване в чужбина:

Камбоджа

Лятото в Камбоджа минава през зимата в Европа, което го прави идеално място за слънчеви бани. С приятна температура от 30°С градуса от ноември до април Камбоджа има атракции за всякакви дейности.

Отпуснете се на един от многото бели пясъчни плажове на Камбоджа на остров Кох Ронг или, ако искате да се запознаете с някаква емблематична история и култура, отидете в Ангкор Ват.

Уругвай

Удобно разположен между популярните дестинации в Бразилия и Аржентина, Уругвай често се пренебрегва от туристите, пътуващи в Южна Америка. Въпреки малко известния си статут, Уругвай е очарователна страна с разнообразна природа, която може да бъде изследвана.

Пейзажът е осеян с влажни зони, различни видове местни гори и водни тела, включително крайбрежни лагуни.

Широките ѝ открити пространства и ниската гъстота на населението означават, че Уругвай е идеална за посетители, които искат да я изследват по свои собствени условия, осигурявайки уединение сред зашеметяващата природа.

Албания

Истинската загадка на Южна Европа, Албания е скритата съкровищница на историята и културното великолепие. Места като замъка Розафа показват огромни паметници от миналото – история, която може да бъде намерена в цяла Албания.

Замъкът първоначално е бил крепост на илирийците, индоевропейско племе от древни времена. Близките албански Алпи предлагат на любителите на туризма трудна задача, а планинският терен със сигурност ще запази всеки активен пътник в напрежение.

Йордания

За мнозина, които посещават Близкия изток, Йордания има огромен потенциал за туристи, които искат да изпитат най-големите природни чудеса в света с ограничен бюджет.

От сърфиране в пясъчните дюни в Вади Рам, плуване в искрящо чистите води на Мъртво море или проучване на древни цивилизации в уважавания град Петра, възможностите са безкрайни за всички видове авантюристи.

Гренада

Гренада, наречена Spice Isle, е идеална за тези, които търсят спокойна почивка на острова.

С буйни зелени планински пейзажи, меки бели плажове и високи каскадни водопади, Гренада е най-пазената тайна на Карибите, когато става въпрос за райските острови.

Сейшелски острови

За тези, които искат да се запознаят по-отблизо с най-екзотичния морски живот на планетата, не поглеждайте по-далеч от Сейшелите. Заобиколен от множество коралови рифове, плажове и природни резервати, той изобилства от растителен и животински живот, който все още предстои да бъде проучен.

Между откриването на нови и завладяващи гледки, посетителите могат да се насладят на слънцето в един от многобройните бляскави морски курорти на Сейшелите.

Макао

Известен като източен Лас Вегас, Макао е място, готово за научни изследвания, благодарение на статута си на културна точка на азиатски и европейски влияния. Независимо дали става дума за казина и гигантски търговски центрове в центъра на Макао или комбинация от португалска и кантонска архитектура, посетителите ще бъдат изумени от уникалните ѝ характеристики.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати