Новини Турагенции

Аква тур пусна чартър до Кападокия за 277 евро покрай 6 септември

   
Аква тур пусна чартър до Кападокия за 277 евро покрай 6 септември

На 6 септември честваме Съединението на Княжество България и Източна Румелия, което прави празника един от официалните в страната. Много хора ежегодно се вълнуват да използват допълнителния почивен ден, но тази година ще имат възможност да го отбележат с още по-дълга почивка. Тъй като 6-ти се пада понеделник пътуващите ще могат да се насладят на 4-дневен уикенд и да планират по-далечна дестинация, обяви пред TravelNews Румяна Юксел, управител на туроператора "Аква тур".

Една добра възможност за екскурзия предлага южната ни съседка Турция.

Кападокия е сред най-популярните дестинации

и славата на местността не е напразна. Там се намират някои от най-старите църкви и манастири, където Апостол Павел води първите християни. Също така това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики. Областта предлага и много други природни и културни забележителности като Dream Valley - долина изпълнена с интересни каменни образования, и невероятния подземен град Каймаклъ, който датира от VIII-VII в.пр.н.е. и е запазен изключително добре. Разбира се, най-характерно за пътуването в Кападокия е летенето с балон с горещ въдух по изгрев слънце. Хиляди туристи се събират ежегодно за това уникално изживяване и несъмнено трябва да е част от програмата на всеки.

Именно заради богата програма, която Кападокия предлага, от туроператора “Аква тур” организират 4-дневна екскурзия до там. Тя ще се проведе от 3 до 6 септември 2021 г.

Цените започват от 277 евро на човек

и включват самолетни билети София – Невшехир - София с чартър на авиокомпания European Air Charter,  20 кг чекиран багаж, 4 кг. ръчен багаж под формата на раница или чанта, трансфери и 3 нощувки в избран от клиента хотел, каза Румяна Юксел. На разположение на клиентите са 6 хотела, сред които има както по-бюджетни опции, така и луксозни бутикови хотели. За туристите са осигурени екскурзоводи на български език, както и медицинска застраховка асистънс 10 000 евро с покритие COVID -19.

Тези цени са част от кампанията, коята “Аква тур” обявяват за ранни записвания до 20 юли 2021. Записалите се преди тази дата ще могат да се възползват и от друга промоционална оферта - полетът с балон над Guvercinlik vadisi/долината на гълъбите/, каменните статуи и замъка Ючхисар е на цена от 110 евро. Всички други допълнителни екскурзии не надвишават 25 евро за възрастен.
От “Аква тур” са подготвили дневни и полудневни туристически обиколки в долината Ъхлара, село Селиме и едноименният манастир, Комините на феите и Червената долина. Румяна Юксел, управител на "Аква тур” гарантира, че прогрмата е изработена прецизно и така, че всеки от гостите да се наслади на най-интересните места в Кападокия. А за тези, които предпочитат по-спокойна почивка и релакс са предвидени часове със свободно време за разходка и шопинг.
Кападокия е заобиколена от магия и мистика,

и със сигурност мястото ще направи всяка почивка специална. Днес местността представлява комплекс от музеи на открито с голямо историческо и културно значение, намиращ се под опеката на ЮНЕСКО и предлага едно автентично ориенталско изживяване. Това прави Кападокия  перфектното място, където туристите да се потопят в древна история, екзотична природа и уникални преживявания.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати