Новини Турагенции

Екзотик Холидей отчита огромен ръст на почивките за Турция

   
Екзотик Холидей отчита огромен ръст на почивките за Турция

“Екзотик холидей” е един от водещите туроператори в България когато става дума за далечни екскурзии в чужбина. Туроператорът предлага богата селекция от програми и с годините се е установил на пазара. Специалистите, подготвящи пътуванията, са добре информирани и от дългогодишния си опит са разбрали какво се търси от клиентите най-често. За тенденциите през лято 2021 разказа Красимир Златанов, управител на “Екзотик Холидей”.

 

Пред TravelNews той споделя: “Интересът към пътуванията тази година със сигурност е в пъти по-голям в сравнение с предишната. В момента фокусът ни е предимно към почивки в Турция и най-вече в Анталия. Ръстът и търсенето са огромни. Също така тази година много се търсят яхтените почивки в Турция. Организираме почивка на яхта, плаваща из заливите на Бодрум с изхранване на пълен пансион и е огромен хит. Съседна Гърция и островите ѝ Крит, Корфу и Закинтос също остават сред фаворитите на българите.“ 

 

Златанов коментира и новото предложение на Министерството на здравеопазването да се преустановят пътуванията в Турция, Гърция и Кипър. Според него хората трябва да се насладят максимално на почивките, които вече са планирали. “Особено ако някой се е възползвал от ранните записвания, които в момента са с до 50% отстъпка, то не трябва да се притеснява от ситуацията с COVID-19. Не за друго, а защото няма такъв ръст в заболяванията във въпросните държави. Много по-притеснителни за клиентите бяха пожарите, които избухнаха в много турски и гръцки курорти, но положението вече е овладяно и екскурзиите продължават с пълна сила”, заяви той. 

 

По-късно през годината фокусът на туроператора се измества. Управителят на “Екзотик Холидей” допълва: “Българите винаги са се наслаждавали на почивки през късното лято/ранната есен. Някои от най-подходящите дестинации за това са Мароко, Египет, Йордания, Малдиви, Дубай и Сейшелите. Именно за там имаме най-много записвания през септември и октомври”. Златанов разкри, че вече са зaпочнали и запитванията за новогодишните екскурзии. За сега офертите се въртят около 4 дестинации: Малдиви, Занзибар, Мавриций и Сейшелски острови.

 

Тенденцията показва, че най-голям процент от записванията се осъществяват 20-30 дни преди датата на заминаване. Това се дължи на динамично изменящите се противоепидемиологични мерки. Хората все още гледат да избегнат пътуване с допълнителни PCR и антигенни тестове. Тези, които имат сертификат, че са ваксинирани или преболедували, искат да се възползват от това и да пътуват само с него. 

 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати