Новини Събития

Музейко гостува на летище София

   
Музейко гостува на летище София

Науката може да бъде забавна, любопитна и интригуваща, дори и за най-малките. Изложбата на Детския научен център Музейко – „Еврика!“ напълно го доказва. От днес тя е разположена на Терминал 2 в зоната след граничен контрол.13 интерактивни инсталации показват вълнуващия път до големите открития, направен през изминалите два века, и променили завинаги света, в който живеем.
Малките пътници ще имат възможност да експериментират и най-важното – да научат, че не е страшно да грешат, осъществявайки добрите си идеи. Защото провалът е част от пътя към успеха, важно е да не се отказваш! Посетителите на изложбата ще научат как са били създадени рентгенът, телефонът, морзовият апарат, както и забавни изобретения, като фризбито, балонът с горещ въздух или задвижваните от човешка сила автомобили.
Съвместният проект е част от плановете на мениджмънта на „СОФ Кънект“ за непрекъснато подобряване на пътническото преживяване и цели да запали любопитството на децата, като ги превърне в съвременни изследователи.

Музейко – Детски научен център Америка за България е създаден през 2015 г.  Неговата мисия е да провокира любопитството и интереса на децата към науките, технологиите, екологията и изкуствата, осигурявайки приятна, игрова среда за семейно преживяване сред над 130 експозиции.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати