Новини Турагенции

Първите соло почивки вече се предлагат и в България

   
Първите соло почивки вече се предлагат и в България

Самостоятелните почивки са нещо напълно нормално за хората от САЩ и Западна Европа. Мнозина смятат, че подобно преживяване е уникално и дори го предпочитат. В същината си това са пътувания, които туристите предприемат сами - без партньор, без приятел или познат. По този начин разполагат свободно с времето си и не е нужно да се съобразяват с никого, а условията го принуждават да опознае новите места в дълбочина и дори го срещат с нови хора. Подобни пътувания отварят очите на хората и позволяват на почиващите да опознаят себе си по-добре и да презаредят.  

 

“Сами, но не самотни!” е  

 

слогънът на туроператора “Чинар Холидейз”, който вече предлага соло почивки. Компанията е първата на българския пазар, която обяви подобна програма. Темка Томова, управител на туроператора заяви пред TravelNews: “Интересът към соло почивката ни е голям. Много хора смятат, че предлагаме този тип пътувания с цел да запознаем необвързани хора и да им помогнем да създадат партньорства. Това обаче не е истина. За нас е важно всеки от туристите да се чувства добре сам и да не поема ангажимент към никой друг”.  

Какво по-хубаво от това всеки да реши как да протече денят му. Дали ще спи до късно, дали ще ходи на плаж или ще се протяга цял ден на басейна, какво да яде и да пие, дали да излезе на разходка.  

 

“Чинар холидейз” предлага първата  

 

по рода си соло ваканция на българското Черноморие. Настаняването е само в единични стаипристига се със собствен транспорт. Чрез този модел пътуване се образува група от туристи, но те по никакъв начин не са зависими един от друг. Томова допълва: “Всичко в нашата програма е пожелателно. Гостите не са длъжни да се съобразяват с никого - дори с нашата програмата. Плюсът е, че има представител на туроператора в хотела и при нужда туристите могат да се свържат с него или да се запознаят с другите соло пътешественици.” 

Според управителя на “Чинар Холидейз” стандартните туроператори изискват прекалено високи суми за единична стая и често те са непосилни за туристите. Томова се е съобразила с това и вярва, че нейната компания предоставя ексклузивни цени.  

 

Пакетите започват от 410 лв. на човек,  

 

като в цената са включени: настаняване за 5 или 7 нощувки в единична стая на база All Inclusive + в хотел Белвю в Слънчев бряг, една вечеря в а-ла-карт ресторант Бендита, полудневна екскурзия в стария град Несебър с лицензиран екскурзовод, информационно обслужване от представител на “Чинар Холидейз”, както и здравна застраховка с покритие 1000 лева.  

В заключение Темка Томова казва: “Това е нещо уникално за българския пазар към този момент и вярвам, че туристите ни чакат нещо подобно от дълго време”.  

Соло почивките са перфектната възможност за всеки да не мисли за грижите на делника и да се отдаде на абсолютно спокойствие. Перфектни са за онези, които имат нужда да прекарат малко време сами със себе си. 

 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати