Новини Турагенции

Туроператор организира празници на изкуствата в Париж, Рим и Прага

   
Туроператор организира празници на изкуствата в Париж, Рим и Прага

Туроператорът ”Рейма травел” стартира кампания „Празници на изкуствата през октомври“. Тя е насочена към любителите на изкуството и градските пътешествия. Всяка година туроператорът организира няколко екскурзии с фокус върху културата и изкуствата. Тази година трите дестинации, избрани за “Празници на изкуствата” са Париж, Рим и Прага. Градовете сами по-себе си са ключови места в историята на изкуството и са дом на много забележителни творби. Фокусът на кампанията обаче попада и върху специални събития, посветени на изкуството и арт фестивали, които ще се проведат по време на престоя.

 

“Празник на изкуствата в Париж” 

 

e самолетна екскурзия, която ще се проведе от 1 до 4 октомври 2021 г. По време на този период в града ще се състои 20-тото издание на фестивала Nuit Blanche. Проектът се състои от десетки художници, които представят инсталации, изложби, концертни представления, сценични декори и творения, които представят различни аспекти на съвременното изкуство и предлагат нов поглед към града. Инсталациите са разположени из цял Париж и е изключително интересно да се наблюдават. “През нощта на фестивала водачът ще има грижата да упъти туристите и да им разкаже за произведенията”, заяви Росица Младенова, мениджър на „Рейма травел“.

На 1-ви и 2-ри октомври ще бъде представен  последният проект на Христо Явашев - Кристо “L'Arc de Triomphe, Wrapped”. („Триумфалната арка, Опакована“). Емблематичната порта на Париж ще бъде опакована с 25 000 квадратни метра сребристо-синя материя и завързана с 3000 м. червена панделка. Събитието е уникално по рода си и идва дългоочаквано, 36 години след един от най-успешните арт проекти - опаковането на най-стария парижки мост Пон Ньоф.

 

‘'Триумфалната арка със сигурност е акцентът 

 

на програмата ни. Тя ще бъде видяна по време на панорамна обиколка на Париж и туристите ще имат възможност да слязат и да я разгледат от близо”, допълни Младенова.

Цените започват от 929 лв на човек и включват: самолетен билет София - Париж - София на авиокомпания "България Еър”, трансфери летище - хотел - летище и 3 нощувки със закуски в хотел 3*. Като част от културната програма туроператорът организира панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод на български език (с фото пауза за панорамни снимки на Айфеловата кула). По време на целия престой туристите ще бъдат придружени от водач от България. Към цената е включена и застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД.

 

“Празници на изкуствата” продължава в Рим

 

”Рейма травел” предлага изключително пътешествие в света на големите италиански майстори - Бернини и Боромини, на Микеланджело, и Рафаел с начална дата 9 октомври. Вечният град крие непреходни творби, забележителна архитектура и запленителна история. За екскурзията е подбран професионален екскурзовод, който освен познавач на историята и съвремието на Рим, е и страстен ценител на италианското изкуство, и с описателните си разкази ще накара градът да оживее пред очите на туристите. 

Пътуването до Рим предлага настаняване с две ценови опции, в зависимост категорията на хотела. Туристите могат да избират между 3- и 4-звезден хотел в италианската столица. Цените започват от 880 лв. на човек и включват както 4-те нощувки, така и самолетни билети София-Рим-София с директен полет на авиокомпания “България Еър” с ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 23 кг., трансфери летище-хотел-летище и медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина - Травълър" от Евроинс, с покритие 10 000 евро. 

Туропеопраторът организира и панорамна автобусна обиколка на Рим и пешеходен тур "Бароковите площади на Рим и фонтана ди Треви" с местни екскурзоводи на български език. Срещу допълнително заплащане посетителите могат да се възползват и от други туристически обиколки. Пожелателните екскурзии са “Античен Рим”, която включва посещение на археологическата зона, включваща базиликата Сан Клементе, Римския форум и Палатинския хълм, и Колизеума, “Романтиката на Трастевере”, която запознава туристите с историческия квартал Треставере, и “Магията на вила д’ Есте”, която включва посещение на малкото средновековно градче Тиволи. За най-големите почитатели на ренесансовото изкуство, “Рейма травел” организира беседа и обиколка на Галерия Боргезе - най-важната художествена галерия на Рим, както и на Ватиканските музеи. 

 

Прага е последната дестинация от пакета

 

“Празници на изкуствата”. От 14 до 17 октомври Прага отново ще бъде домакин на изключителното аудио-визуално зрелище - Фестивал на светлината - PRAGUE Signal Festival 2021. Тази година темата е "Plan C".  Съвременното визуално изкуство ще се разположи по улиците на града. Сред експонатите ще са видео мапинг, прожекции и арт инсталации. Участващите артисти ще се заиграят с теми, свързани с екология, съжителството на човека с планетата и как да се направи фестивал по време на една от най-големите социални кризи през последните десетилетия.

Чешката столица е призната за част от културното наследство и е дом на някои от най-добре запазените архитектурни шедьоври. Градът има особено романтична атмосфера и всеки, докоснал се до неговите старинни улици и църкви, до музеите, дворците и богатите съкровища, го обиква. 

В Прага туристите също могат да избират настаняване в 3 - и 4-звезден хотел, като от това зависи цената. Започващ от 695 лв на човек пакетът включва: самолетен билет София - Прага - София с директен полет на „България Еър“ с ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг, трансфери летище - хотел - летище, 3 нощувки със закуски и медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" към ЗД Евроинс с покритие 5 000 евро.

Туристическата програма включва посещение на Стария Град и пешеходна обиколка "От Пражката крепост до Стария Град" с местен екскурзовод на български език. Туроператорът предлага и някои допълнителни екскурзии, които включват: круиз по Вълтава, пътувания с автобус до Кутна Хора и Карлови вари, посещение на замъка Карлщейн и други. 

“За момента интересът към Париж е най-голям”, казва в заключение Росица Младенова. “Всяка година организираме екскурзии с фокус върху изкуството и културата през октомври. Прага и Рим също има какво да предложат, но френското изкуство наистина е нещо уникално. Също така опаковането на Триумфалната арка се случва един път в живота и със сигурност си струва да бъде посетено“, каза още Росица Младенова.

 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати