Събития

Уолтопия изгражда в Морската градина на Бургас Adventure Hub

  27.08.2021 08:57  
Уолтопия изгражда в Морската градина на Бургас Adventure Hub

Морската градина на Бургас е локацията, избрана за съоръжението Adventure Hub, което ще поникне под формата на гигантско магическо дърво в красивия парк, съобщиха от компанията. Над 100 общини кандидатстваха за двете съоръжения за активно забавление, които "Уолтопия" ще изгради в България. През месец юни компанията обяви, че поради големия интерес, ще разшири програмата си за инвестиции в страната, за да включи повече общини.

През изминалия месец екипът на "Уолтопия" детайлно е оценявал различните локации, достигнали до финалния кръг на инициативата.

Първата избрана и официално обявена е кандидатурата на Бургас, където ще бъде изградено "Дървото" на "Уолтопия". То ще достави здравословно забавление на деца и възрастни в нов за света формат.

"Дървото"

"Дървото" е вид Adventure Hub - атракционен комплекс, съчетаващ в себе си много различни забавления. Всъщност това е най-впечатляващата разработка на "Уолтопия", която за първи път ще се появи именно в родината на компанията. Съоръжението е с огромен мащаб и височина от 26 метра. То включва въжен парк с препятствия и детски стени за катерене, които са хармонично съчетани в красивата форма на гигантско дърво.

"В процеса на оценяване решихме, че потенциалът на терена в Бургас е по-голям от предвиденото в първоначалното инвестиционно намерение, което включваше въжени препятствия и зип-линия, и в момента работим върху дизайна на по-голям проект, който ще включи и зона с детски катерачни стени на открито, зона за най-малките с атракциони без осигуровка, и зона за родители. Радваме се, че ще работим заедно с община Бургас, които ни впечатлиха с проактивния си екип и кооперативноста, която показаха в целия процес до тук", подчерта Таня Кишкин, СЕО на компанията Adventure Facility Concepts & Management (AFCM). Тя  ръководи всички дейности, свързани с опериране на съоръжения на "Уолтопия". Такива са центровете "Фънтопия" и залата за катерене Walltopia Climbing Center на бул. Цариградско шосе в София.

Екипът на "Уолтопия" и на община Бургас са обединени около това, че "Дървото" ще бъде украшение за града. Впечатляващата конструкция ще се впише чудесно в естествената среда на Морската градина и ще донесе на жителите на града и на техните гости нова възможност за прекарване на свободното време на открито.

Ролглайдерът предоставя възможност на човека да полети като птица и да види света през погледа на орела напълно безопасно и екологично. Той може да бъде построен навсякъде - между дърветата на градски парк, около крепости, над каньони, дори над езера и морета. Толкова много са местата, които заслужават да бъдат разгледани по този начин, че се оказва истински трудно да се избере само едно.

През януари "Уолтопия" обяви, че ще инвестира над 2 млн. лева в изграждането на две съоръжения за активно забавление в две български общини. Едното се нарича Rollglider и предоставя безопасен полет над избрана забележителност, а другото - Adventure Hub, който вече намери своето място.