Новини Турагенции

Туроператор пуска 10 чартъра до Кения

   
Туроператор пуска 10 чартъра до Кения

Най-големият български туроператор – „Абакс“ пуска 10 чартъра за Кения, съобщи за TravelNews Георги Пасев, маркетинг директор на компанията. Полетите тръгват от 22 октомври 2021 г., като са предвидени такива и покрай Коледа и Нова година. Те ще бъдат изпълнявани от „Бългериън ер чартър“. Туроператорът „Абакс“ не предлага директни продажби на клиентите. Туристите могат да търсят програмите за Кения в туристическите агенции в цялата страна. Полетите са веднъж месечно до края на март 2022 г., каза Пасев.
Хотелите са на брега на Индийския океан. Кения е хармония между суровата земя, усмихнатите и приветливи хора, и животните, като от страница на стар пътепис. Туроператорът предлага фото сафари в невероятните паркове, гмуркане в тюркоазените води на кенийското крайбрежие и много лукс на селектираните хотели.
 
 
Цените започват от 2646 лв. на човек 
 
за 7 нощувки с all inclusive в зависимост от категорията на хотела. В сумата влизат още самолетен билет; летищни такси; регистриран багаж до 20 кг и 6 кг ръчен; трансфери летище – хотел – летище с лицензиран автобус; 2 PCR теста – при отпътуване и при връщане в България (в лаборатории Рамус); медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с Евроинс; застраховка отмяна на пътуване с Евроинс; представител на туроператора с български език за целия престой. Цената не включва фото сафари и екскурзии. Входната виза за Кения също е отделно.
 
 
Сред българите Кения е твърде слабо позната като плажна дестинация, 
 
а луксозните й плажни комплекси по нищо не отстъпват на all inclusive курортите, които познавате от други екзотични дестинации като Занзибар, Доминикана и Малдивите. Околностите на Момбаса и близките градове Диани, Няли и Бамбури са едни от най-добрите места за екзотична почивка през есента и зимата. Плажовете са от онези с финия бял пясък, а в морския национален парк Момбаса ви очаква коралов риф, където да плувате сред изумителен морски живот. Тук можете да си сбъднете мечтата да плувате с делфини или с китови акули в открито море.
Кения е едно от най-добрите места в Африка, където да отидете на първото си сафари. Няма нищо по-вълнуващо от първия път, когато видите дивите обитатели на пустошта - зебри, слонове, лъвове, биволи, леопарди, жирафи, носорози вървят със стотици пред очите ви като в документален филм по телевизията. Страната е дом на резервата "Масаи Мара" - една от класическите сафари дестинации за наблюдение на Големите 5 (лъв, леопард, слон, бизон и носорог). Освен това служи и за сцена на един от най-впечатляващите природни спектакли - ежегодната миграция на антилопите гну. Столицата Найроби е оживен модерен град с удивителна кулинарна сцена, където може да опитате традиционни местни ястия и да се насладите на едно от най-качествените кафета в света. В селата на масаите пък, от друга страна, все още се спазват вековни традиции и начин на живот, в който туристите могат да надникнат.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати