Новини Събития

В Китай разхлабиха ограниченията за групови туристически пътувания между провинциите

   
В Китай разхлабиха ограниченията за групови туристически пътувания между провинциите

Властите в Китай разхлабиха ограниченията за групови туристически пътувания между провинциите за региони без зони с висок или среден риск от COVID-19, но призоваха за стриктно прилагане на предпазните мерки.

Министерството на културата и туризма издаде във вторник актуализирано ръководство за туристическите агенции, с което се позволява да възобновят своя бизнес за организиране на пътувания между различните провинции, както и услуги за резервация на билети и хотели в региони на провинциално ниво без висок или среден риск от заразяване с COVID-19.

Подчертавайки необходимостта от рутинни антиепидемични дейности, съчетан с подходящо реагиране при извънредни ситуации, ръководството отбелязва, че в общите случаи не бива да съществуват „универсални“ ограничения, наложени на съответните сектори. То обаче посочва, че в регионите на провинциално ниво, където бъдат открити нови случаи на COVID-19 или са класифицирани като такива с висок или среден риск, дейността на всички туристически фирми се прекратява незабавно.

Ръководството също така призовава туристическите агенции да извършват подходящи оценки на риска и да не организират пътувания до райони с висок или среден епидемичен риск или да приемат туристически групи от такива места. Организаторите на групови пътувания трябва да подготвят програмите си така, че да се избягват струпвания на хора, както и да проверят здравните кодове на туристите преди началото на екскурзиите. Маските за лице също са задължителни в обществения транспорт, според ръководството.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати