Хотели

Проектираният от Заха Хадид хотел ME отвори в Дубай

   
Проектираният от Заха Хадид хотел ME отвори в Дубай

Проектираният от световноизвестния архитект Заха Хадид петзвезден хотел ME Dubai by Meliá отвори в Дубай и вече посреща туристи, съобщи сайтът Hotelier Middle East. Заха Хадид реализира идеята си преди да почине през 2016 г. Комплексът е част от международната хотелиерска верига Meliá. В него има шикозни апартаменти. Най-малките са по 47 кв. м, а най-големите са по 92 кв. м. Има и апартамент Suite Personality ME от 198 кв.м., който е в комбинации от три спални или с две спални. Цените на апартаментите започват от 283 долара на вечер.

„Suite Personality е създаден да насърчава свободата и себеизразяването, позволявайки на гостите да се върнат обратно в своята стихия. Обширен и добре осветен, впечатляващият интериор е вдъхновен от златните пясъчни дюни на Дубай и предлага уникални гледки към Опуса и градския пейзаж на Дубай. С отделна спалня и пищна мраморна баня, това търсено пространство е незабравимо, единствено по рода си преживяване в хотела“, се казва в изявлението на хотел ME.

Модернистичният шик апартамент е обзаведен с уютна спалня, просторна баня и пейзажни прозорци, които са идеалната основа за опознаване на града. Всички луксозни апартаменти са проектирани в успокояваща среднощно синя тема с извити пространства, позволяващи на гостите да бъдат пренесени в свят на спокойствие.

Всяко помещение за настаняване в 5-звездния хотел има изглед към морето и достъп до бар и тераса. Удобствата включват денонощна рецепция, рум-сървиз и обмяна на валута. Гостите на ME Dubai by Melia могат да се насладят на а ла карт закуска. Намира се на на 2 км от небостъргача „Бурдж Халифа“ и на 2,4 км от търговския център Dubai Mall.  

Хотелът разполага с три ресторанта, един нощен клуб, фитнес център, открит плувен басейн и търговски обекти. Привлечени са международните оператори за управление на ресторантите, сред които известната група Triple Q и Addmind Group. Triple Q създаде ресторант и бар. Те правят и нощен клуб с площ от 12 000 кв. м, който ще отвори до края на 2021 г.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати