Анализи

Балтова: Туризмът е подпомогнат с 685 млн. лв.

   
Балтова: Туризмът е подпомогнат с 685 млн. лв.

По неокончателни данни помощта за сектор „Туризъм“ е над 685 млн. лв., като са подпомогнати над 44 000 предприятия. Това каза в изявление служебният министър на туризма Стела Балтова, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Тя подчерта, че нито една от мерките в помощ на сектора не е прекъснала.
„В бюджета имаше осигурени средства за май за 60/40, които успяхме да осигурим и за следващите месеци. Надяваме се, че актуализацията на бюджета ще бъде приета много скоро, за да може мярката в дизайна, в който е разработена, да продължи да действа“, допълни Стела Балтова.

Тя изрази надежда, че мерките в помощ на бизнеса ще осигурят среда за по-нататъшното възстановяване на туристическия сектор, който и в световен мащаб е един от най-пострадалите от здравната пандемия.
„Служебният кабинет застава твърдо зад продължаване на подкрепата за бизнеса и конкретно на туристическия бранш. С всичките си действия до момента осигурихме бизнес среда, която успя да възстанови жизнеспособността на туристическия сектор. Успяхме да осигурим такава среда така, че компаниите в туристическия сектор да успеят добре да управляват риска, който трябваше да поемат. Продължихме разработените мерки за икономическо и социално подпомагане на сектора, надградихме ги и изработихме нови. 17 програми и схеми, в които има мерки за подпомагане на бизнеса, са релевантни и използвани от сектор „Туризъм“, добави министърът.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати