Турагенции

Емирството Рас ал Хайма предлага уникални плажове и алкохол на туристите

   
Емирството Рас ал Хайма предлага уникални плажове и алкохол на туристите

През поседните години интересът към ОАЕ като туристическа дестинация нарасна многократно. Дестинацията привлича не само със запленителна история и култура, а и с факта, че ситуацията с пандемията там е държана изкъсо под контрол. Това е едно от най-безопасните места към момента и пътуването в арабската перла е изключително улеснено. Дубай се радва на най-голям интерес, но ОАЕ предлага много други атрактивни дестинации. Една от тях е Рас ал Хайма - добре пазената тайна на ОАЕ. Дестинацията все още не е толкова популярна сред туристите и чудесна за спокойна почивка. Емирството е перфектният избор за онези, които търсят луксозна, но достъпна ваканция. Известно е с безкрайните си плажове и модерните градове, което несъмнено го издига сред най-забележителните места на Арабския полуостров. 

 

Туроператорът “Dream Holidays” организира 

 

екскурзия до дестинацията с начални дати 25 септември, 2 октомври, 9 октомври, 16 октомври и 23 октомври 2021 г. Цените започват от 1259 лв. на човек, като в пакета са включени самолетни билети Варна – Рас Ал Хайма - Варна с авиокомпания “България Еър”, 15 кг чекиран багаж, летищни такси и трансфер от летището до хотела и обратно в лицензиран туристически автобус.

 

Програмата се състои от 8 дни и 7 нощувки. “Dream Holidays” са подбрали 10 от най-добрите хотели в Рас Ал Хайма. Клиентите сами избират подходящия за тях хотел на съответната база изхранване, като предложенията варират от по-бюджетни такива до петзвездни луксозни комплекси в сърцето на Рас ал Хайма. Невена Николова, управител на "Дрийм холидейз" заяви: “Неслучайно сме подбрали хотели с висока клиентска оценка. Гарантираме за качество, чистота и незабравимо прекарване. Комплексите са оборудвани с всичко необходимо за една пълноценна почивка”. По време на целия престой туристите ще бъдат придружени от представител на фирмата. Медицинската застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро също е част от екскурзионния пакет. 

 

Туроператорът предлага същата програма и с начална точка София. Чартърите от българската столица се реализират всяка неделя от 12 септември 2021 до 27 март 2022г. Избирайки полет от София туристите получават и по-добра оферта - пакетът е едва 1198 лв на човек. Програмата включва всички изброени горе удобства. 

 

Гостите могат да имат пълноценна почивка

 

и без да напускат хотела. В момента комплексите предлагат много възможности за забавления и релакс. Например чадъри и шезлонги на плажа и басейна, анимация, аеробика, танци, многообразни ресторанти, барове и много други. “Dream Holidays” са подготвили по-богата развлекателна програма за авантюристите. Туроператорът организира допълнителни дейности в Обединените арабски емирства, за да могат посетителите наистина да се потопят в местната култура. Сред предложенията са: сафари в пустинята с включено барбекю, разходка с лодка около остров Ал Марджан, обиколка на Диба и посещение на най-дългата Zipline в света в планината Джебел Джейс. Желаещите ще могат да се включват и в гмуркане и риболов в близост до хотела. 

 

Интересното за емирството 

 

е, че най-силния му ресурс са водите. Богато е на извори, което го прави най-модерното в СПА туризма на Арабския полуостров. Рас ал Хайма е перфектното място, където туристите могат да видят отражението на ориенталска култура в СПА процедурите. Масажите и козметичните грижи са съвсем различни и специален ден, отделен за грижата за себе си, задължително трябва да е в програмата на всеки посетител на Рас ал Хайма. Още нещо неповторимо за дестинацията е популацията от фламинго. Това е една от малкото държави, където птицата може да бъде забелязана в естествения си хабитат. 

 

Друго любопитно е, че Рас ал Хайма е единственото емирство, където свободно се сервира алкохол. Дори може да бъде закупен от магазините.

 

Рас ал Хайма съчетава в себе си всичко необходимо за перфектната почивка. Емирството предлага разнообразие от културни забележителности, красиви плажове, модерни градове и пустинен климат. Несъмнено има по нещо подходящо за всеки. Посетителите могат да изготвят развлекателна програма по свой вкус - дали това ще включва часове под жаркото слънце или обиколка на някои от археологичните паметници зависи изцяло от тях.  

 

Йоана Шомова